Manifestació i concerts de suport a Aguayo aquest cap de setmana

El jove detingut durant la vaga del 21-F s'enfronta a quatre anys de presó

Aquest dimecres es va llegir el manifest amb una cinquantena de manifestants a la plaça de Vic.
Aquest dimecres es va llegir el manifest amb una cinquantena de manifestants a la plaça de Vic. | Alerta Solidària
Osona.com
03 de desembre del 2021
En les darreres setmanes, s'han fet diversos actes arreu del territori per donar suport a Roger Aguayo. Va ser detingut durant la vaga del 21-F del 2019, amb motiu de l'inici del judici de l'1-O, i se li demanen quatre anys de presó. El veí de Calldetenes té data de judici a l'Audiència de Barcelona el proper 15 i 16 de desembre.

L'acte central de la campanya "Aguayo absolució!" és aquest cap de setmana. Dissabte, 4 de desembre, a la tarda hi ha una manifestació que sortirà de Calldetenes i arribarà fins a la plaça de Vic. L'endemà, 5 de desembre, La Cabra acull un concert amb de Groggy Rude, Insershow, Milicians, The Doy Tolls i Juantxitxos.

Aguayo s'enfronta a una pena de fins a quatre anys de presó. L'acusació particular, representada pels advocats de dos agents dels Mossos d'Esquadra, demana 2 anys de presó per un delicte d'atemptat contra l'autoritat, 2 anys per un de desordres públics, 3.600 euros de multa per dos delictes de lesions lleus, i 6.060 euros de multa en concepte de responsabilitat civil.

Per la seva banda, la petició de presó de Fiscalia és fins als 2 anys per un delicte d'atemptat contra l'autoritat i també l'acusa de dos delictes de lesions lleus. La defensa en demana l'absolució.

El 21-F de 2019, la C-25 va estar tallada durant més de cinc hores. Durant el tall, que va començar a les 7 del matí i es va allargar fins a les 12 del migdia, algunes persones van resultar ferides pel desplegament dels Mossos d'Esquadra que els intentava desallotjar sense èxit. A més d'Aguayo, van detenir tres persones més, però al maig el jutge va decidir arxivar provisionalment la causa.
Arxivat a