Sixtus presenta el seu primer disc «Ja s'hi val»

L'àlbum del grup osonenc parla de seguir endavant, de millorar i valorar allò que ens envolta

El grup Sixtus
El grup Sixtus | Xevi Abril
Osona.com
01 de desembre del 2021
El grup osonencSixtus ha presentat el seu primer disc. Sota el títol Ja s'hi val, la banda presenta un àlbum amb cançons que parlen "de seguir endavant, de millorar, i de valorar tot el que ens envolta". Tal com expliquen en una nota, es tracta d'"un missatge optimista i positiu" que es passejarà pels escenaris de tot el territori.

El nou viatge que emprèn el grup osonenc és una metamorfosi, tal com es pot veure a la portada del nou disc. S'hi evidencia que la banda de versions canvia cap a una de temes propis "amb ganes d'explicar històries pensades i viscudes en primera persona després de 8 anys com a grup de covers".

El videoclip de Sempre és l'aire, dirigit per David Ceballos i Pol Buch, va ser el primer avançament del disc que es va poder aquest juny. El segon avançament, Sigues lliure, dirigit per Xumari Roca es va editar a finals d'octubre.


Una gravació de dos anys accidentada
El disc ha estat produït per l'Arnau Altimir i per Sixtus a Can Galti a Taradell. El disc s'ha estat enregistrat durant dos anys, a foc lent. De fet, la gravació ha patit alguns imprevistos. El confinament va obligar al fet que s'aturés uns mesos, i fins i tot, es van perdre tres cançons totalment acabades per un llamp que va caure a sobre l'estudi i va malmetre el material informàtic.