​Premien un estudi sobre la flora de les Guilleries orientals

El botànic Josep Gesti Perich, professor de la UdG, ha guanyat el Premi de Recerca Guilleries 2021 de la Càtedra de l'Aigua, Natura i Benestar

Orquídies
Orquídies | Marc Ordeix
Osona.com
06 de desembre del 2021
El projecte d'estudi de "La flora vascular de les Guilleries orientals. Catàleg, caracterització florística i espècies singulars" del professor de la Universitat de Girona (UdG) Josep Gesti Perich ha estat el guanyador de la tercera convocatòria del Premi de Recerca Guilleries, de 2021, que concedeix la Càtedra interuniversitària de l'Aigua, Natura i Benestar.

Impulsada per l'Ajuntament de Sant Hilari Sacalm, la UVic-UCC i la UdG, la Càtedra de l'Aigua, Natura i Benestar convoca aquests guardons, amb la col·laboració del Consorci de l'Espai Natural de les Guilleries-Savassona, amb l'objectiu de promoure la recerca del patrimoni natural de les Guilleries en les temàtiques de l'aigua, el territori i la biodiversitat.

El botànic, doctor en Biologia i professor de la UdG Josep Gesti Perich elaborarà un catàleg florístic de les Guilleries orientals. Fins ara, només algunes àrees dels sectors occidental i septentrional han centrat de treballs florístics exhaustius. Per això, la recerca se centrarà en el sector oriental de les Guilleries (187 km2), que encara no disposa de cap treball de síntesi de la seva flora.

El professor pretén obtenir una instantània de la flora en el moment actual, i prioritzarà la prospecció a damunt del terreny i l'obtenció d'informació actualitzada. Per la confecció del catàleg, seguirà una metodologia àmpliament emprada en la catalogació florística: el treball complementarà els estudis existents a les Guilleries i a la resta de Catalunya.

A més de la publicació d'un catàleg, els resultats es facilitaran en format de dades obertes, per a la consulta lliure per part de les persones que investiguen, gestionen o estan interessades en conèixer la recerca.