1 de 10
Fauna

Impulsen un protocol per fer més segures les batudes de caça als espais naturals protegits

Es reforça la informació i la senyalització per evitar accidents

Senyalització de batudes en un espai natural. | Diba
per Osona.com, Vic, Catalunya | 5 de desembre de 2021 a les 09:55 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 5 de desembre de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural ha acordat amb la Diputació de Barcelona i la Federació Catalana de Caça la signatura d'un protocol per incrementar la seguretat en les batudes de caça dels espais naturals protegits de les comarques de Barcelona i la Catalunya Central

Segons aquest document, les batudes s'hauran d'informar anticipadament, s'hauran de senyalitzar els accessos, s'haurà d'informar també per xarxes socials i sobre el terreny es requerirà la presència de personal informador. 


A més, les batudes s'hauran de planificar fora dels llocs més concorreguts i s'aprofitarà també per promoure bones pràctiques de caça i per posar en valor el component gastronòmic de les peces de caça.

Algunes d'aquestes mesures ja estan funcionant per iniciativa dels parcs i dels caçadors amb l'objectiu que les batudes siguin més segures tant per als caçadors com per a la resta d'usuaris. El Govern recorda que l'ús d'armes de foc "obliga" a extremar les precaucions per evitar incidents quan les batudes coincideixen amb altres activitats de lleure.


Controlar la població de senglars


Una de les funcions principals de les batudes és, a l'entorn de Barcelona i l'àrea metropolitana, el control de les poblacions d'espècies com el porc senglar. La seva sobrepoblació provoca pèrdues econòmiques al sector primari, així com accidents de trànsit quan envaeixen espais urbans. S'estima que a Catalunya es realitzen prop de 10.000 batudes cada temporada amb la participació de més de vint caçadors per batuda i més de vint gossos cadascuna.

 

Participació