Tona engega les votacions dels pressupostos participatius

Els veïns poden votar una de les propostes mitjanes-grans, de fins a 40.000 euros, i una de les petites, fins a 10.000

Guiu Grau, regidor de Participació Ciutadana de Tona, i la tècnica de l’àrea, Sílvia Font.
Guiu Grau, regidor de Participació Ciutadana de Tona, i la tècnica de l’àrea, Sílvia Font. | Aj. de Tona
Osona.com
04 de desembre del 2021
Actualitzat el 14 de desembre a les 11:17h
Els veïns de Tona ja poden escollir entre 25 propostes dels pressupostos participatius. Després d'una recollida d'aportacions de la ciutadania, cada persona pot votar una de les propostes mitjanes-grans (fins a 40.000 euros) i una de les propostes petites (fins a 10.000 euros).

Es pot fer a través de la plataforma Decidim o bé presencialment a través de l'oficina de l'OAC i en punts de votació presencial que s'habilitaran a la plaça Major els dies de mercat setmanal.

Durant els mesos previs, ciutadania i entitats ha presentat 48 propostes, de les quals se n'han acceptat 25. En la validació tècnica, es van descartar vint iniciatives per superar el límit de 40.000 euros, perquè coincidien amb altres actuacions municipals, no eren iniciatives concretes i valorables tècnicament, o no eren viables tècnicament.

La majoria de propostes acceptades corresponen als àmbits de cultura, esports i espais verds; i en un segon i tercer terme, mobilitat i accessibilitat, i equipaments i activitat econòmica, respectivament.

La comissió de participació ciutadana vetllarà pel bon funcionament d'aquest procés participatiu i la resta que es portin a terme al municipi. Aquesta comissió tindrà un mandat de dos anys i està formada per representants de la ciutadania, de les entitats i dels grups polítics municipals.
Arxivat a