Torelló retira les polèmiques multes del semàfor del carrer Sant Bartomeu

L'Ajuntament remarca que el funcionament és correcte, però que es millorarà la senyalització

El carrer Sant Bartomeu de Torelló
El carrer Sant Bartomeu de Torelló | Aj. de Torelló
Osona.com
29 de novembre del 2021
Actualitzat a les 10:32h
Marxa enrere a Torelló. L'Ajuntament ha decidit retirar les polèmiques sancions interposades pel radar-semàfor del carrer Sant Bartomeu. Aquest any s'ha instal·lat aquest aparell a la via per reduir la velocitat dels cotxes. Fa setmanes van arribar les primeres multes que van aixecar molta polseguera.

Davant d'això, el consistori es va reunir amb representants de les persones sancionades. Durant la trobada, l'Ajuntament es va comprometre a revisar, un cop més, el funcionament tècnic del semàfor i a donar resposta a tot un seguit de reivindicacions i dubtes de les persones afectades al voltant del sistema sancionador d'aquest semàfor.

Tal com explica l'Ajuntament en una nota, es reforçarà la senyalització a la via pública perquè el semàfor "era insuficient". A més del cartell existent de "control fotogràfic", doncs, també se n'hi posarà un altre rètol que avisi als conductors que s'estan enregistrant les imatges. En tot cas, remarquen que s'ha certificat "una vegada més" que el calibratge és el correcte.

D'altra banda, l'empresa responsable del sistema ha detectat una anomalia transitòria en el procés d'emmagatzematge de les imatges, que ja s'ha resolt, amb l'objectiu de garantir que tots els afectats puguin accedir-hi correctament.

Per tot això, s'ha pres la decisió de suspendre totes les sancions aplicades fins ara. Un cop s'instal·li aquest segon cartell informatiu a la via pública, es reprendrà el règim sancionador.

L'Ajuntament recorda que el semàfor del carrer Sant Bartomeu "no és fruit d'una decisió arbitrària i capriciosa sinó de l'exigència de vetllar per la protecció dels vianants, implantant mesures per reduir la velocitat dels vehicles que hi circulen, en un carrer estret i de plataforma única".
Arxivat a