​Salut suspèn almenys fins dilluns l'ampliació del passaport Covid pel col·lapse informàtic

Argimon preveu que abans del cap de setmana següent torni a estar en funcionament

Josep Maria Argimon, aquest matí a la plaça Major de Vic
Josep Maria Argimon, aquest matí a la plaça Major de Vic | Adrià Costa
26 de novembre del 2021
Actualitzat a les 15:03h
El conseller de Salut, Josep Maria Argimon, ha anunciat aquest divendres al migdia que l'ampliació del passaport Covid a restauració, gimnasos i residències queda suspesa "almenys fins dilluns". La decisió s'ha pres després de registrar problemes i retards a la web de La Meva Salut des d'aquest dijous, quan el TSJC va avalar la petició del Govern d'estendre l'ús del certificat de vacunació més enllà de l'oci nocturn.

2/227363
"La gent tindrà tot el cap de setmana i dilluns per descarregar-se el certificat amb més tranquil·litat", ha dit el conseller, remarcant que "l'eina funciona" i actualment s'està reforçant "tecnològicament". Des que el Govern va anunciar la mesura el passat dimarts, van descarregar-se 707.000 certificats descarregats, una xifra que ha col·lapsat l'aplicatiu.

A partir de dilluns, la comissió delegada de la Covid-19 tornarà a reunir-se per "analitzar la situació". Argimon preveu que abans cap de setmana següent ja es pugui tornar a demanar el certificat a tots els establiments. El conseller ha reiterat que un cop es descarregui el passaport no cal tornar-ho a fer, així com també ha demanat que no s'assisteixi als centres d'atenció primària per demanar-lo.

Una reunió d'urgència
Argimon, que estava de visita oficial a Vic, s'ha hagut de reunir d'urgència amb la comissió delegada de la Covid per abordar aquesta situació. De fet, ha signat el llibre d'honor de la ciutat, i s'ha connectat a correcuita amb aquesta comissió.

El portal ja va tenir problemes aquest dijous a la tarda a causa d'aquest augment de sol·licituds. Aquest divendres era el primer dia en què era obligatori presentar-lo per entrar a bars i restaurants, gimnasos i residències.

El passaport Covid acredita que la persona s'ha vacunat de coronavirus, que s'ha recuperat de la malaltia en els últims sis mesos o que s'ha sotmès a un test que ha donat negatiu en les darreres hores.

Gairebé 10 milions de descàrregues des del juliol
Segons informa el Departament de Salut, a Catalunya es van emetre aquest dijous 174.300 certificats digitals Covid, 102.000 més que el dijous anterior. En total, s'han descarregat gairebé 10 milions de certificats Covid des de l'1 de juliol. Es tracta de la data des que és aplicable a la Unió Europea aquest document. Des de Salut puntualitzen que molts d'aquests usuaris se l'han baixat reiterades ocasions.

Arxivat a