Liciten les obres de l'Institut de Gurb per uns 6 milions

És una petició històrica: fa més de 10 anys que el centre està ubicat en cargoles

Osona.com
26 de novembre del 2021
Així serà el futur Institut de Gurb
Així serà el futur Institut de Gurb | Aj. de Gurb
Aquest dilluns, el Departament d'Infraestructures de la Generalitat va fer pública la licitació de l'Institut de Gurb, una obra molt esperada a la comunitat educativa del municipi. De fet, fa més de 10 anys, que aquest centre està ubicat en cargoles, és a dir, mòduls prefabricats.

Tal com recull l'Ajuntament de Gurb en una nota, la inversió total d'Educació serà de 5.674.915,57 (IVA inclòs). Una vegada s'hagin adjudicat les obres de les empreses candidates (tenen temps fins al gener per presentar les seves ofertes), tindran 16 mesos per executar-les. A més, el consistori es farà càrrec de la construcció del vial d'accés amb una inversió prevista de 300.150,63 euros, IVA inclòs.

Una obra essencial que "arriba molt tard"
Josep Casassas, alcalde del municipi, valora molt positivament la inversió aconseguida. "Estem contents, però arriba molt tard. El compromís per fer-lo realitat es remunta a un acord del govern del 2017", recorda el batlle. Casassas remarca que és "una obra essencial per l'educació i formació dels joves de Gurb i dels pobles veïns".

Actualment, l'Institut de Gurb acull alumnes de Sant Bartomeu del Grau, Santa Eulàlia de Riuprimer, Muntanyola, i Gurb principalment, però també té alumnes provinents de Vic.

El centre d'ensenyament secundari va iniciar la seva activitat el curs 2010-11 amb dues línies de 1r d'ESO. Actualment, té al voltant de 300 alumnes i 30 professors, i ofereix estudis de 1r fins a 4t d'ESO. El futur centre tindrà 3 línies d'ESO i substituirà l'actual.