Especial 25-N

Vídeo | Els regidors de Vic mostren el gest per saber si una víctima de violència masclista està en perill

L'alcaldessa, Anna Erra, també participa en la iniciativa en el marc del 25-N

per Pere Pratdesaba, Vic, Catalunya | 25 de novembre de 2021 a les 14:05 |
Anna Erra també ha participat a la iniciativa | Aj .Vic
L’Ajuntament de Vic ha celebrat el Dia Internacional Contra les Violències Masclistes amb la lectura d’un manifest aquest dijous, 25 de novembre, davant del consistori a la 1 del migdia. L’alcaldessa de Vic, Anna Erra, conjuntament amb càrrecs electes dels diferents grups polítics representats al consistori han llegit el manifest.

Aquest és un dels actes que conformen la programació d’activitats entorn al Dia Internacional Contra les Violències Masclistes, que té per objectiu la sensibilització de la ciutadania i el rebuig de les violències masclistes a través d’activitats culturals.


Una altra de les iniciatives de l'Ajuntament ha estat l'enregistrament d'un vídeo en el que hi participen l'alcaldessa Anna Erra i tots els regidors, on mostren el signe d'alerta discret que ha de fer servir una víctima de violència masclista.
 

Els Mossos d'Esquadra van difondre fa dies un vídeo a les xarxes socials explicant un gest "molt important" per saber si una persona es troba en perill. Com explica un agent de la policia catalana, consisteix a obrir el palmell de la mà, tancar el dit pols, i posteriorment tancar els altres quatre dits acabant fent el senyal d'un puny.
Aquest gest es va fer popular a través de les xarxes socials, sobretot a TikTok i Instagram, arran del confinament per la pandèmia i perquè les dones, sobretot joves i adolescents, poguessin comunicar que estaven patint casos de violència masclista. Era una manera d'alertar de forma silenciosa a un familiar, per exemple a través d'una videotrucada, sobre el maltractament que la persona afectada estava patint.

El senyal s'ha tornat a fer popular ara després que als Estats Units es pogués salvar d'un segrest a una nena de 16 anys. Tot va passar a Kentucky, quan un conductor va veure a la jove fent aquest gest des d'un altre cotxe. Llavors, la persona va avisar a les autoritats perquè la jove "semblava estar en perill" i la policia va comprovar que efectivament la menor estava sent segrestada. El segrestador va ser detingut i la nena alliberada.

Altres notícies que et poden interessar​​​
 

 

Osona.com estrena butlletí setmanal
Vols rebre els apunts imprescindibles de la setmana a Osona?

Subscriu-te aquí gratuïtament

 

Participació