La Fira Joc Joc de Tona vol retornar a l'esperit de la Fira de la Pesseta

Se celebrarà el dissabte 27 de novembre i s'ubicarà a diversos espais del centre del poble

Durant la roda de premsa de presentació de la Fira Joc Joc i la Festa Major de Sant Andreu.
Durant la roda de premsa de presentació de la Fira Joc Joc i la Festa Major de Sant Andreu. | Carles Fiter
22 de novembre del 2021
La Festa Major de Sant Andreu i la Fira Joc Joc tornen a Tona. Si bé l'any passat es va haver d'anul·lar per la situació derivada de la Covid, enguany sí que es poden celebrar. Una de les grans apostes del poble és la Fira Joc Joc que enguany es descentralitzarà per recuperar l'esperit de la seva predecessora: la Fira de la Pesseta.

Així ho va explicar en roda de premsa la regidora de Desenvolupament Local, Judit Sardà. Va subratllar que es vol tenir en compte d'on prové la fira, que "va néixer gràcies a l'enginy dels seus promotors i es va complementar al pas dels anys amb la Fira Joc Joc".

Per recuperar aquest esperit, i com a gran novetat, la fira torna al centre del municipi i ho farà el dissabte 27 de novembre. En lloc de celebrar-se al pavelló municipal, s'ubicarà en diversos punts del poble.

La fira estarà repartida en tres grans espais: els jocs clàssics a La Canal, els jocs de rol al Camp de les Lloses, i el joc modern a la biblioteca Caterina Figueras. A més d'aquests espais, també hi haurà jocs a altres llocs per connectar tot el recorregut. S'ubicaran també, doncs, a la plaça Major, la plaça de l'1 d'octubre i la plaça del Monument a la Sardana.

"Volem que sigui al màxim de popular i amb més jocs que mai", deia Sardà, remarcant que hi haurà Jocs amb Guixot de 8, de Joan Rovira, "una alma mater de la Fira de la Pesseta". Aquesta fira va deixar-se d'organitzar fa deu anys, el 2011, per manca d'interès en continuar la proposta

Sardà també va remarcar que s'ha canviat d'espai i de dia sobretot per dinamitzar el centre del poble amb aquest itinerari que recorre el centre. La Covid ha empès a fer aquesta modificació, però des de l'Ajuntament -organitzador de la fira- ja es volia traslladar al centre. Podeu consultar totes les activitats en aquest enllaç.

Més actes per a la Festa Major de Sant Andreu
La Fira Joc Joc està emmarcada en la Festa Major de Sant Andreu. Els actes ja van començar el cap de setmana passat, amb la presentació del cens cultural i dels 25 anys de La Canal. Tal com especificava l'alcalde Amadeu Lleopart sobre l'aniversari de la sala, a més de la programació estable hi haurà diverses actuacions i concerts de companyies "que han deixat un bon regust d'aquests 25 anys". Hi ha la previsió que comenci a partir del segon trimestre -l'any vinent- hi actuï, per exemple, l'actriu Mont Plans amb Cadires i el concert de The Sey Sisters.

Segons Lleopart, d'entre la programació, que s'allargarà fins al 8 de desembre, destaca el concert de l'orquestra Rosaleda, el correfoc, el concert de versions Boys Damm, el ball del Prothus o el lliurament del premi Mil·liari a Margarida Valeri. Podeu consultar tota la programació en aquest enllaç.
Arxivat a