22
de novembre
del
2021
Últims dies de la votació popular per escollir els aliments per representar Osona. El concurs "Fet a Osona: Aliments excel·lents" vol posar en valor els aliments de la comarca i alhora promoure-la com a destinació gastronòmica. Fins aquest diumenge, 28 de novembre, es pot participar en l'acció promoguda pel Consell Comarcal d'Osona – Osona Turisme i Creacció, amb el suport de la Xarxa de Productes de la Terra de la Diputació de Barcelona.
Per escollir els "aliments excel·lents", cal entrar al web i escollir un dels dos productes finalistes per a les categories d'embotits cuits, begudes, formatges, elaborats dolços de fleca i pastisseria, elaborats salats de fleca i pastisseria i productes vegetals.
Els més votats, juntament amb la llonganissa IGP Llonganissa de Vic, formaran part de la cistella "Fet a Osona: Aliments Excel·lents" i seran els aliments que representaran l'agroalimentació del territori durant tres anys, fins a una nova convocatòria del concurs.
Entre els participants que deixin les seves dades al web se sortejarà una cistella dels productes guanyadors.
12 finalistes de 50 productes presentats
A la convocatòria els productors van presentar-se voluntàriament un total de 50 productes, 35 dels quals van arribar a la segona fase. Un jurat d'una vintena d'experts va fer a principis d'octubre un tast organolèptic i una valoració en innovació per seleccionar els finalistes de cadascuna de les categories.
Els productes i productors finalistes són els següents: en embotits cuits, botifarra d'ou de Can Codina i botifarra d'ou amb mongeta del Collsacabra i allioli de Carnisseria Colom Vila; en formatges, Blau de Jutglar de la Formatgeria Reixagó i Jove de Cabra de Formatges Riudavets; en begudes, cervesa Kibus d'Ecoality i Ratafia Bosch Reserva de Ratafia Bosch; en dolços de fleca i pastisseria, pa de Pessic de Pastisseria el Bruguer i la tifeta de Mas Corcó Pagesos Forners; en salats de fleca i pastisseria, Pa de Sègol de Pastisseria el Bruguer i Pa de 7 llavors de Mas Corcó Pagesos Forners; i en la categoria de productes vegetals, Blat forment escairat de Mas Terricabras i Caldo Silvestre de Sambucus. Podeu escollir-los en aquest enllaç.
Els productors guanyadors rebran com a premi un acompanyament en innovació per part de Creacció per desenvolupar o millorar procediments, productes o serveis que contribueixi a enfortir i millorar el seu projecte empresarial.
Igualment, els premiats, formaran part de la promoció conjunta de la cistella en diverses activitats i accions que realitzarà Osona Turisme. Paral·lelament, també s'està treballant en accions de venda i visibilitat conjunta de la cistella en formats i ubicacions prioritàries i singulars.
Per escollir els "aliments excel·lents", cal entrar al web i escollir un dels dos productes finalistes per a les categories d'embotits cuits, begudes, formatges, elaborats dolços de fleca i pastisseria, elaborats salats de fleca i pastisseria i productes vegetals.
Els més votats, juntament amb la llonganissa IGP Llonganissa de Vic, formaran part de la cistella "Fet a Osona: Aliments Excel·lents" i seran els aliments que representaran l'agroalimentació del territori durant tres anys, fins a una nova convocatòria del concurs.
Entre els participants que deixin les seves dades al web se sortejarà una cistella dels productes guanyadors.
12 finalistes de 50 productes presentats
A la convocatòria els productors van presentar-se voluntàriament un total de 50 productes, 35 dels quals van arribar a la segona fase. Un jurat d'una vintena d'experts va fer a principis d'octubre un tast organolèptic i una valoració en innovació per seleccionar els finalistes de cadascuna de les categories.
Els productes i productors finalistes són els següents: en embotits cuits, botifarra d'ou de Can Codina i botifarra d'ou amb mongeta del Collsacabra i allioli de Carnisseria Colom Vila; en formatges, Blau de Jutglar de la Formatgeria Reixagó i Jove de Cabra de Formatges Riudavets; en begudes, cervesa Kibus d'Ecoality i Ratafia Bosch Reserva de Ratafia Bosch; en dolços de fleca i pastisseria, pa de Pessic de Pastisseria el Bruguer i la tifeta de Mas Corcó Pagesos Forners; en salats de fleca i pastisseria, Pa de Sègol de Pastisseria el Bruguer i Pa de 7 llavors de Mas Corcó Pagesos Forners; i en la categoria de productes vegetals, Blat forment escairat de Mas Terricabras i Caldo Silvestre de Sambucus. Podeu escollir-los en aquest enllaç.
Els productors guanyadors rebran com a premi un acompanyament en innovació per part de Creacció per desenvolupar o millorar procediments, productes o serveis que contribueixi a enfortir i millorar el seu projecte empresarial.
Igualment, els premiats, formaran part de la promoció conjunta de la cistella en diverses activitats i accions que realitzarà Osona Turisme. Paral·lelament, també s'està treballant en accions de venda i visibilitat conjunta de la cistella en formats i ubicacions prioritàries i singulars.