Gairebé 400 firmes per demanar més seguretat a Sant Quirze de Besora

Demanen més recursos per als Mossos d'Esquadra i un sistema judicial més sever amb la reincidència després del repunt de delictes al poble

La concentració a la plaça Bisaura de Sant Quirze de Besora.
La concentració a la plaça Bisaura de Sant Quirze de Besora. | Aj. de Sant Quirze
19 de novembre del 2021
Actualitzat a les 15:39h
Nova concentració per demanar més seguretat a Osona. Aquest cop ha estat a Sant Quirze de Besora. Aquest dijous al vespre, centenars de persones es van trobar a la plaça Bisaura per protestar per l'augment d'incivisme al poble. La concentració va convocar-la el mateix Ajuntament arran dels comentaris dels veïns. Es van recollir més de 370 firmes.

"Des del mes de setembre s'ha vist una escalada preocupant de fets delictius", explica l'alcalde David Solà, remarcant que els darrers incendis i robatoris han fet vessar el got. A més, lamenta que des de l'administració local "es fa el que es pot", però hi ha fets que els superen. "Les administracions petites ens trobem desemparades", afegeix.

Per això, el manifest que es va llegir exigeix una millora de les actuacions policials i judicials per garantir la seguretat al poble. Es demana que es doti de més recursos als Mossos d'Esquadra per posar a fi aquests problemes i un seguiment més acurat de les persones que "dia si i dia també es veuen immersos en aquests incidents". També exigeixen un canvi al sistema judicial: "més contundència" i que es penalitzi de forma "molt severa" la reincidència.

Solà apunta que estan en contacte permanent amb els Mossos i confien que ben aviat les investigacions obertes tinguin resultats. De moment, però, els darrers fets delictius que no estan tancats creen "un clima d'inseguretat".

A més de molts veïns, també hi havia tots els regidors de l'ajuntament, govern (CUP i ERC) i oposició (JxCat), així com també altres regidors dels pobles del Bisaura. De fet, des del consistori s'està treballant en l'elaboració d'una campanya de difusió i conscienciació per a tota la població.

Un cop es recullin més signatures es faran arribar a l'ABP dels Mossos d'Esquadra d'Osona, al Departament d'Interior, a la Presidència del Parlament de Catalunya i Jutjats de Vic.