«Libertad» de Clara Roquet arriba als cinemes

L'òpera primera de la directora de Malla està protagonitzada per María Morera i Nicolle García

Nora Navas a «Libertad», el debut en el llargmetratge de Clara Roquet
Nora Navas a «Libertad», el debut en el llargmetratge de Clara Roquet | Avalon
Osona.com
17 de novembre del 2021
El nou film de Clara Roquet, Libertad, arriba aquesta setmana a les sales de cinema. Roquet, de Malla, s'estrena com a directora amb aquest film, que es va estrenar a la Setmana de la Crítica de Cannes.

Libertad és una coproducció hispano-belga, de Lastor Media, Avalon i el soci Bulleetproof Cupid, amb participació de TV3, Movistar + i Catalan Films. La pel·lícula està protagonitzada per María Morera i Nicolle García en els papers de Nora i Libertad. El repartiment compta amb secundaris de luxe com Nora Navas i Vicky Peña, Maria Rodríguez, David Selvas i Sergi Torrecilla, entre d'altres.

La cinta està protagonitzada per la família Vidal, que passa l'estiu amb l'àvia Àngela, malalta d'Alzheimer. La Nora, de 14 anys, sent que no troba el seu lloc, però tot canvia amb l'arribada de la Libertad, rebel i magnètica, que es converteix en la porta d'entrada a un estiu ben diferent per a l'adolescent.

Malgrat les diferències que separen, les dues noies teixeixen una forta amistat tant intensa com desigual. La Nora surt de la seva bombolla de protecció i descobreix un nou món de la mà de la Libertad. Un nou món que implica, de retruc, descobrir que viu en un univers de privilegis que la diferencia de la Libertad i que al final les acaba separant.

L'òpera prima de Roquet s'ha gravat en diferents localitzacions de la costa catalana d'entre les quals destaquen Sant Andreu de Llavaneres, Lloret de Mar, Blanes, Barcelona, Sitges o Vilanova i la Geltrú.

Directora dels curts El Adiós (2015) –premi Gaudí al millor curt i Espiga d'Or al Festival de Màlaga el 2015- i Les bones nenes (2017)-, Roquet va debutar el 2014 com a coguionista del film de Carlos Marquès Marcet 10.000 Km -premi Gaudí al millor guió-, i Els dies que vindran (2019), i ha participat en el guió de Petra, de Jaime Rosales.