Gastronomia

Obren a Vic la primera botiga de tòfona directa de productor

Noir et Blanc compta des d'aquesta temporada amb un camp de conreu al Lluçanès

per Osona.com, Vic, Catalunya | 15 de novembre de 2021 a les 12:53 |
La botiga de Noir et Blanc a Vic | Food & Media
Noir et Blanc ha obert la primera botiga de tòfona directa de productor a la plaça Major de Vic. L'empresa de Prats de Lluçanès, que produeix, recol·lecta i distribueix tòfona, ofereix en aquest nou espai tòfona fresca, bolets o productes trufats, com melmelades o foia.

"La botiga és una part molt necessària per donar més credibilitat al projecte, per acostar-nos molt més a la gent, i sobretot, per explicar el que de veritat és la tòfona negra", explica Clara Busoms, fundadora de l'empresa. L'espai té l'objectiu de ser un espai de referència arreu de Catalunya i per això també oferirà tallers i tastos mensuals sobre la tòfona i productes amb els quals es complementa.


Un camp de conreu al Lluçanès


D'altra banda, aquesta empresa del Lluçanès compta a partir d'aquesta temporada amb un camp de conreu de tòfona a Santa Eulàlia de Puigoriol, a Lluçà. Es podrà visitar i veure els gossos i tofonaires com treballen per recol·lectar la tòfona negra. L'experiència es podrà viure a partir del gener.


Cal destacar que des del 2007, porten a terme la truficultura en una finca de Terol, a l'Aragó. Fins al 2018 no es va crear la marca que actualment s'ha introduït al mercat amb més d'una vintena de productes gastronòmics elaborats amb tòfona.

 

Osona.com estrena butlletí setmanal
Vols rebre els apunts imprescindibles de la setmana a Osona?

Subscriu-te aquí gratuïtament

 

Participació