Nous cubells amb xip per al porta a porta a Muntanyola

El poble vol millorar l'índex de recollida selectiva

Osona.com
17 de novembre del 2021
Els nous cubells de Muntanyola
Els nous cubells de Muntanyola | Mancomunitat La Plana
Muntanyola ha canviat els cubells del porta a porta amb els quals recull els residus. Des de principis d'aquest novembre, l'ajuntament i la Mancomunitat La Plana han posat en marxa un nou sistema amb cubells amb xip per seguir millorant i augmentant els índexs de recollida selectiva. Aquest canvi afecta tot el poble, des de les masies, fins a Múnter.

Tal com explica la Mancomunitat en una nota, Muntanyola va implantar aquest sistema de recollida de residus el 2017. Des de l'aleshores, l'índex de recollida selectiva ha augmentat notablement i en aquests moments és del 75% (2020), dels més alts a Catalunya.

Dos nous cubells
Abans de la posada en marxa s'han fet diverses reunions i s'ha repartit el Kit de material: un cubell marró de 25 litres per a la fracció orgànica i un cubell beix de 40 litres (anomenat ambivalent) que serveix per a les fraccions de materials reciclables (envasos lleugers, paper i cartó) i de resta.

Tots els cubells porten incorporats un xip que permet identificar, per a cada habitatge, els residus que es treuen al carrer. La lectura la faran els responsables de la recollida. Per això és imprescindible treure les deixalles al carrer amb el cubell.

En el cas dels reciclables, els que ocupen més volum, es poden treure les bosses igualment però al costat del cubell beix. Així es pot fer una bona lectura de la recollida.

Tal com destaca la Mancomunitat, aquesta és la base tecnològica necessària per poder donar compliment a les exigències legislatives en matèria de residus i poder implementar en un futur el pagament per generació o participació.