Arrenca el Festival de Cinema de Muntanya de Torelló

El certamen, que s'allarga fins al 21 de novembre, projectarà les 47 pel·lícules presencialment i en línia

«Sueños de altura», de Mèxic, s'estrenarà al festival per primera vegada a Europa.
«Sueños de altura», de Mèxic, s'estrenarà al festival per primera vegada a Europa.
12 de novembre del 2021
Actualitzat a les 8:55h
Aquest divendres arrenca el Festival BBVA de Cinema de Muntanya de Torelló. Enguany, per primera vegada, els 47 films que opten a endur-se la Flor de Neu d'Or es podran veure tant a la pantalla gran del teatre Cirvianum i del Casal de Torelló, com des de la butaca de casa. L'organització de la 39a edició, que s'allarga fins al 21 de desembre, ha incorporat l'opció de poder veure les pel·lícules també en línia, a través de la plataforma digital (online.torellomountainfilm.cat).


L'Antàrtida és l'eix temàtic de l'edició d'enguany. De fet, l'espectacle inaugural d'aquest divendres és un viatge cinematogràfic per conèixer aquest continent. L'oceanògrafa Marta Estrada, una de les primeres catalanes a trepitjar aquest continent, conversarà amb dos altres coneixedors del tema: el geògraf i alpinista Francesc Sàbat i l'oceanògraf Rafel Simó. El pianista Josep Maria Cols els acompanyarà interpretant peces en directe i també hi intervindrà l'artista plàstic Eudald Alabau.

Molta participació i moltes estrenes
L'organització del festival ha rebut un total de 127 pel·lícules per formar part de la secció competitiva d'aquesta 39a edició. És el cinquè millor registre de la seva història. Tal com destacava el director del certamen, Joan Salarich, els 47 films que es projectaran (i que opten al premi) són d'una qualitat "molt alta".

Els films seleccionats provenen de 17 països diferents. N'hi ha que seran estrenes, com Aouk, la voce dell'eclisse el muntatge que signa l'italià Tommaso Biondi, que es projectarà per primer cop a escala mundial. També s'hi podrà veure les produccions In the theatre of the Gods (Nova Zelanda), Rio by unique sights (Brasil), Sueños de altura (Mèxic) i The icefall doctor (Estats Units), que s'estrenaran durant el festival per primera vegada a Europa.

Tornen les exposicions, les xerrades i el Torelló Mountain Wines
Després que l'any passat s'haguessin de suspendre les activitats paral·leles per la Covid, enguany tornen les exposicions, xerrades i espectacles. El Torelló Mountain Wines torna reforçat amb una doble proposta. Aquest dissabte, hi haurà disset cellers de vins de muntanya d'arreu del territori a la mostra de la plaça Nova i es faran dues sessions de tastos guiats al teatre Cirvianum.

Arxivat a