Susagna Roura i Sandra Quílez s'acomiaden de l'Ajuntament de Vic

La regidora de l'equip de govern és la nova directora general d'Execució Penal a la Comunitat i de Justícia Juvenil, mentre que Quílez s'incorpora a la junta de Vic Comerç

Susagna Roura i Sandra Quílez al ple de Vic.
Susagna Roura i Sandra Quílez al ple de Vic. | Josep M. Montaner
09 de novembre del 2021
El ple de l'Ajuntament de Vic d'aquest dilluns va estar marcat pels emotius comiats de les regidores Susagna Roura (JxCat) i Sandra Quílez (ERC). Tal com havia anunciat fa uns dies, la mestra artesana Quílez abandona la política municipal per incorporar-se a la junta de Vic Comerç, on treballarà per "un comerç independent, de qualitat i amb l'objectiu de continuar omplint els carrers i locals buits". "Ha estat una gran experiència i m'emporto bons records i bons amics", deia l'artesana, remarcant que sempre la podrien trobar al seu camp base: al carrer de la Riera.

Per la seva banda, Susagna Roura va repassar la seva trajectòria -de sis anys- en les diferents carteres que ha ocupat. Va remarcar des de la creació de la unitat canina de la Guàrdia Urbana; la millora de l'ETC o la construcció de la biblioteca Pilarín Bayés en cultura; el Vicpuntzero en turisme, o les millores en habitatge, com l'InVic i el futur pla estratègic que està en marxa.

La regidora va fer un agraïment a tothom, des del personal tècnic amb el qual ha treballat, fins als regidors del seu equip i també de l'oposició. No es va deixar ni l'apuntador. Entre llàgrimes, va voler fer un agraïment especial a la seva parella i filles, i també a l'alcaldessa Anna Erra, amb qui es va fondre en una abraçada.

Després del parlament de Roura, els mocadors de paper van omplir la sala plenària. Els companys d'equip i de consistori van agrair-li "la talla política i personal" i van remarcar que era una persona molt amable, afable i propera. També es van tenir molt bones paraules per Quílez.


En els dos casos també van lloar que no es donés una duplicitat de càrrecs. Mentre Quílez se'n va a Vic Comerç, Roura és la nova directora general d'Execució Penal a la Comunitat i de Justícia Juvenil. El proper ple de desembre està previst que recullin el testimoni Anna Alemany (JxCat) i Albert Palou (ERC).

Com quedaran les regidories?
Tal com va avançar Osona.com, Alemany ostentarà les regidories d'Ocupació, que actualment està en mans de Bet Piella, i Turisme, que liderava Susagna Roura. D'altra banda, la nova regidora de Cultura serà Piella; mentre que la responsable d'Habitatge serà Fabiana Palmero

Aquest curs polític ja s'han donat sis renúncies. A més de Roura i Quílez, a Capgirem Vic, el setembre de 2020, Joan Coma i Sara Blázquez van deixar de ser regidors. Van entrar Susanna Vives i Roger Cumeras. Més endavant, aquest 2021, també ho va fer el seu company Pere Freixa, substituït per Marc Camacho.

Arxivat a