Concentració multitudinària a Manlleu per demanar més seguretat

La plataforma, que va recollir més de 2.000 signatures, reclama més cossos policials i retallar en ajuts aquells que delinqueixin

Manifestació de la plataforma ciutadana Manlleu diu prou per reclamar més seguretat
Manifestació de la plataforma ciutadana Manlleu diu prou per reclamar més seguretat | Osona.com
Osona.com
08 de novembre del 2021
Actualitzat a la 13:30h
La plaça Fra Bernadí de Manlleu es va omplir aquest diumenge per demanar més seguretat a la ciutat. La concentració va ser convocada per la Plataforma de Seguretat i Civisme de Manlleu. L'objectiu principal d'aquesta plataforma és "tallar la deriva d'incivisme" i inseguretat, i també fer un seguiment més acurat dels delinqüents multireincidents.

Des de l'agrupació apunten que "malauradament va anar massa bé" la concentració, fent referència a l'èxit de concentració, d'una banda, i pel motiu pel qual ho fan, per l'altra. "Això vol dir que la gent està descontenta", expliquen.

Estones abans i després de la concentració es van recollir més de 2.000 signatures. Aquest dilluns s'han repartit més papers a les botigues de la ciutat perquè fins a mitjans de la setmana vinent encara es pugui signar. Llavors faran arribar les signatures a tres instàncies: Ajuntament de Manlleu, Departament d'Interior i Jutjats de Vic.

De més policia a retallar en ajudes als que delinqueixin
En el manifest es demana que s'augmenti la partida en seguretat ciutadana en detriment de les altres (excepte sanitat i educació), així com també un augment a la plantilla de la policia local o que s'agilitzi el tràmit per fer denúncies. Tal com va fer el mateix Ajuntament, també proposen que Interior posi una comissaria dels Mossos d'Esquadra a la capital del Ter. I en cas que no sigui possible, augmentin els efectius.

D'altra banda, també reclamen que es retirin les ajudes a totes aquelles persones que reben ajuts; que tota ajuda tingui "una contraprestació", és a dir, que ho retorni treballant per l'ajuntament, per exemple; o que no s'empadronin persones que "estan ocupant de manera il·legal" algun habitatge. Podeu llegir tot el manifest a continuació: El document que ha presentat la plataforma.

Des de la plataforma apunten que estan oberts a recollir més peticions del veïnat i per això han habilitat un correu electrònic i un compte d'Instagram.
Arxivat a