Una multinacional xinesa d'automoció tria Osona per a la seva primera planta a Europa

La companyia ha adquirit el 100% de les participacions de Mecàniques Troem de Torelló i ha fet una inversió inicial d’1 milió

El conseller Torrent en la visita a les noves instal·lacions de PXI Automotive, a Torelló
El conseller Torrent en la visita a les noves instal·lacions de PXI Automotive, a Torelló | Gencat
Lluís Girona
04 de novembre del 2021
Actualitzat a les 16:55h
L'empresa multinacional xinesa PXI Automotive ha obert la seva primera planta europea per a la fabricació de peces per al sector de l’automoció a Catalunya. La companyia, amb seu a Suzhou, ha adquirit el 100% de les participacions de Mecàniques Troem, una empresa catalana dedicada a l’embotició profunda de metalls i estampació en fred ubicada a Torelló.

PXI Automotive ha fet una inversió inicial de prop d’un milió d’euros en aquesta operació, que permetrà la continuïtat de l’activitat que es feia fins ara a la planta i el manteniment de tots els llocs de treball. A partir d'ara, l’objectiu és fer créixer la planta de Torelló portant-hi altres clients mundials del grup PXI Automotive i aprofitar “totes les sinergies que es puguin establir”.

En aquest sentit, l’empresa posarà en marxa aquest novembre un nou centre de producció a una nau a Sant Pere de Torelló. Aquesta planta, amb una superfície de 2.700 metres quadrats, es dedicarà a la fabricació de tub corbat i peces de mecanitzat, nous productes del catàleg, també destinats a l’automoció.

El director general de la companyia a Espanya, David Prats, ha explicat que el fet que Catalunya tingui un clúster de l’automoció “destacat” ha estat “rellevant” per a la decisió de l’empresa d’establir-se en el territori. Fins ara, Mecàniques Troem exportava sobretot a França i a Polònia i la previsió és que a partir d’ara s’augmentin les exportacions i els països de destí.

Per establir-se a Catalunya i mantenir la plantilla, l’empresa ha rebut el suport de l’àrea d’atracció d’inversions estrangeres d’ACCIÓ, l’agència per a la competitivitat de l’empresa del Departament d’Empresa i Treball de la Generalitat. Aquesta unitat, Catalonia Trade & Investment, treballa des de Catalunya i des de la xarxa de 40 oficines exteriors per captar nous projectes d’inversió a Catalunya i assessorar les empreses estrangeres per facilitar el procés d’inversió.

“Aquest és un exemple del model de reinversió industrial que el nostre país necessita, especialment en un sector tan important i estratègic com el de l’automoció”, ha assegurat el conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent, en la visita a la companyia. El conseller ha estat acompanyat de la directora general d’Indústria i consellera delegada d’ACCIÓ, Natàlia Mas.

PXI Automotive Spain tancarà el 2021 amb una facturació pròxima als 3,6 milions d’euros, un 25% més que l’any passat. En els pròxims cinc anys, l’empresa preveu multiplicar per tres la facturació d’enguany i duplicar la plantilla, actualment de 29 treballadors. L’empresa té plantes productives a la Xina i a Mèxic i treballa principalment per a una quinzena de proveïdors d’automoció tipus Tier 1 (de primer nivell) a tot el món.
Arxivat a