Interior i Manlleu acorden augmentar la presència policial i fer un seguiment dels delinqüents multireincidents

Aquest diumenge una plataforma ciutadana ha convocat una mobilització per demanar més seguretat

Control conjunt de Mossos i Policia Local de Manlleu per controlar el toc de queda
Control conjunt de Mossos i Policia Local de Manlleu per controlar el toc de queda | Adrià Costa
Carles Fiter
05 de novembre del 2021
Actualitzat el 10 de novembre a les 8:45h
El Departament d'Interior i l'Ajuntament de Manlleu han acordat augmentar la presència policial a la capital del Ter i crear un equip de seguiment dels delinqüents multireincidents. Aquest dimecres van reunir-se a la ciutat Oriol Amorós, secretari general del departament d'Interior, Eduard Freixedes, director del Servei Territorial de la Catalunya Central, i representants del cos de Mossos d'Esquadra, de la Policia Local de Manlleu i de l'Ajuntament.

Els representants d'Interior, van comprometre's a impulsar aquestes accions per tal de revertir la problemàtica actual de seguretat ciutadana. Aquest compromís es concreta en els cinc acords següents:

- Augment de la presència policial a Manlleu. Presència diària de Mossos d'Esquadra i equips d'intervenció.
- Presència de la unitat ARRO a Manlleu en dies alternatius.
- Creació d'un equip (de 12 agents) de seguiment de persones multireincidents amb l'objectiu d'atacar quirúrgicament la problemàtica actual de Manlleu.
- Compromís de la conselleria d'Interior de comunicar a instàncies judicials la situació de Manlleu.
- Creació d'una comissió de seguiment entre Interior i l'Ajuntament de Manlleu per avaluar l'eficàcia de les accions.


A més dels representants d'Interior, també va intervenir-hi l'alcalde Àlex Garrido, el regidor de Seguretat Ciutadana, Arnau Rovira, els caps de la regió policial central i d'Osona, així com també els de la Policia Local de Manlleu.
 

La trobada entre representants d'Interior i l'Ajuntament de Manlleu. Foto: Aj. de Manlleu


Una plataforma ciutadana per la seguretat
D'altra banda, aquest dijous, tant Garrido com el regidor Rovira es van reunir amb una plataforma per la seguretat i civisme de Manlleu, que acaba de crear un grup de veïns de la ciutat. En aquesta trobada es van explicar les accions que s'estan portant a terme i aquests acords presos. També hi havia el director del Servei Territorial de la Catalunya Central i el sots cap de l'Àrea Bàsica Policial de Mossos Osona, a més del cap i el sergent de la Policia Local de Manlleu.

Aquest diumenge la Plataforma Ciutadana Manlleu ha organitzat una concentració a les 5 de la tarda la plaça Fra Bernadí per demanar més seguretat. L'Ajuntament manifesta el seu suport a la mobilització. S'hi llegirà un comunicat i s'hi recolliran signatures. Tal com recull l'ajuntament, tenen "interès en mobilitzar-se en positiu, per empènyer en la mateixa línia i fer pressió no només a nivell local, sinó també a instàncies judicials".

Fa menys d'un mes, l'Ajuntament va presentar el projecte "Manlleu ciutat segura" i anunciar que blindaria el barri de l'Erm amb càmeres intel·ligents per millorar la seguretat. L'alcalde explicava que es tracta d'una delinqüència "molt local" i es tenen identificats els responsables, que han estat detinguts reiterades vegades. És un grup de joves, "amb un nucli dur sis persones que efectuen la major part dels delictes".

Arxivat a