Manlleu

Interior i Manlleu acorden augmentar la presència policial i fer un seguiment dels delinqüents multireincidents

Aquest diumenge una plataforma ciutadana ha convocat una mobilització per demanar més seguretat

per Carles Fiter, Manlleu, Catalunya | 5 de novembre de 2021 a les 08:55 |
Control conjunt de Mossos i Policia Local de Manlleu per controlar el toc de queda | Adrià Costa
El Departament d'Interior i l'Ajuntament de Manlleu han acordat augmentar la presència policial a la capital del Ter i crear un equip de seguiment dels delinqüents multireincidents. Aquest dimecres van reunir-se a la ciutat Oriol Amorós, secretari general del departament d'Interior, Eduard Freixedes, director del Servei Territorial de la Catalunya Central, i representants del cos de Mossos d'Esquadra, de la Policia Local de Manlleu i de l'Ajuntament.

Els representants d'Interior, van comprometre's a impulsar aquestes accions per tal de revertir la problemàtica actual de seguretat ciutadana. Aquest compromís es concreta en els cinc acords següents:

- Augment de la presència policial a Manlleu. Presència diària de Mossos d'Esquadra i equips d'intervenció.
- Presència de la unitat ARRO a Manlleu en dies alternatius.
- Creació d'un equip (de 12 agents) de seguiment de persones multireincidents amb l'objectiu d'atacar quirúrgicament la problemàtica actual de Manlleu.
- Compromís de la conselleria d'Interior de comunicar a instàncies judicials la situació de Manlleu.
- Creació d'una comissió de seguiment entre Interior i l'Ajuntament de Manlleu per avaluar l'eficàcia de les accions.


A més dels representants d'Interior, també va intervenir-hi l'alcalde Àlex Garrido, el regidor de Seguretat Ciutadana, Arnau Rovira, els caps de la regió policial central i d'Osona, així com també els de la Policia Local de Manlleu.
 

La trobada entre representants d'Interior i l'Ajuntament de Manlleu. Foto: Aj. de Manlleu


Una plataforma ciutadana per la seguretat


D'altra banda, aquest dijous, tant Garrido com el regidor Rovira es van reunir amb una plataforma per la seguretat i civisme de Manlleu, que acaba de crear un grup de veïns de la ciutat. En aquesta trobada es van explicar les accions que s'estan portant a terme i aquests acords presos. També hi havia el director del Servei Territorial de la Catalunya Central i el sots cap de l'Àrea Bàsica Policial de Mossos Osona, a més del cap i el sergent de la Policia Local de Manlleu.


Aquest diumenge la Plataforma Ciutadana Manlleu ha organitzat una concentració a les 5 de la tarda la plaça Fra Bernadí per demanar més seguretat. L'Ajuntament manifesta el seu suport a la mobilització. S'hi llegirà un comunicat i s'hi recolliran signatures. Tal com recull l'ajuntament, tenen "interès en mobilitzar-se en positiu, per empènyer en la mateixa línia i fer pressió no només a nivell local, sinó també a instàncies judicials".


Fa menys d'un mes, l'Ajuntament va presentar el projecte "Manlleu ciutat segura" i anunciar que blindaria el barri de l'Erm amb càmeres intel·ligents per millorar la seguretat. L'alcalde explicava que es tracta d'una delinqüència "molt local" i es tenen identificats els responsables, que han estat detinguts reiterades vegades. És un grup de joves, "amb un nucli dur sis persones que efectuen la major part dels delictes".


 

 

Osona.com estrena butlletí setmanal
Vols rebre els apunts imprescindibles de la setmana a Osona?

Subscriu-te aquí gratuïtament

 

Participació