Treballs de manteniment i conservació a la llera del Ter al seu pas per Manlleu

El cost de l'actuació és de 14.520 euros

Osona.com
02 de novembre del 2021
Els treballs es fan a la banda del passeig del Ter.
Els treballs es fan a la banda del passeig del Ter. | Aj. de Manlleu
La setmana passada es van iniciar una actuació de manteniment i conservació de la llera del riuTer al seu pas pel nucli urbà de Manlleu. Tal com explica l'Ajuntament, els treballs es fan al marge esquerre, a la banda del passeig del Ter.

Es tracta de treballs de tipus forestal i es localitzen en un tram de 2,3 km, situat entre la resclosa de la Teula (inici canal industrial) i l'Embarcador del Ter. Tindran una durada d'uns 15 dies i tot seguit s'iniciaran les tasques de plantació. El cost total de l'actuació és de 14.520 euros i s'ha finançat parcialment amb un ajut de l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA).

L'objectiu de l'actuació és la retirada de vegetació que pugui obstaculitzar el pas de l'aigua, la retirada d'arbres morts o de brancatge excessiu, així com la retirada d'aquells elements naturals, sediments o arrossegaments vegetals, que puguin reduir la capacitat de desguàs del llit. Després s'hi plantaran arbres i arbustos autòctons, com el vern (Alnus glutinosa), la sarga (Salix elaeagnos) i saulic (Salix purpurea).
Arxivat a