Televisió

La CCMA avala TV3 pel gag eliminat de «Bricoheroes» perquè era «denigrant i molt masclista»

Vicent Sanchis diu al Parlament que no és censura sinó una "supervisió de continguts" davant d'un "excés"

Saül Gordillo, Vicent Sanchis i Núria Llorach, a la comissió de seguiment de la CCMA al Parlament | ACN
per I.M., Barcelona, Catalunya | 29 d'octubre de 2021 a les 15:51 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 29 d'octubre de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La polèmica per l'eliminació d'un fragment del programa de TV3 Briocheroes, presentat pel Peyu i el Jair Domínguez, ha arribat al Parlament aquest divendres. Preguntada per diversos grups parlamentaris sobre la qüestió, la presidenta en funcions de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA), Núria Llorach, ha fet costat a la direcció de la televisió amb "les accions empreses" respecte a un contingut que ha considerat "denigrant i molt masclista". "És bo tenir un llibre d'estil i mecanismes perquè es controlin aquests continguts", ha valorat. Al seu torn, el director de TV3, Vicent Sanchis, ha insistit que aquest no és un cas de censura sinó d'un mecanisme habitual de "supervisió de continguts" davant d'un "excés de la sàtira".

Llorach ha posat en valor l'existència d'un llibre d'estil i de mecanismes que evitin precisament que un contingut així "hagi estat emès". Són els mecanismes a què s'ha referit també Vicent Sanchis per tornar a justificar l'eliminació del fragment abans de la seva emissió (a través del canal de Youtube, ja que aquesta temporada encara no s'emet en antena). "A vegades l'excés de sàtira pot fer mal i aleshores tenim els nostres propis mecanismes per regular el contingut, cosa que no té res a veure amb la censura", ha defensat Sanchis, que també ha relatat que "de discussions sobre continguts n'hi ha cada dia", però que "el que no havia passat és que sortís a la llum pública".En tot cas, el director ha deslligat aquest episodi de decisions sobre el futur del programa. "Crec que hem trobat una fórmula que funciona, un format i una gent que, malgrat alguns excessos, va bé. No tinc la sensació d'haver creat cap monstre", ha respost el periodista a preguntes de VOX. "Què farem amb ells? Doncs cerciorar-nos que responen al llibre d'estil i a criteris més o menys sensats. No només en aquest cas sinó en tots hi ha una supervisió de continguts per si en algun moment es trenca una d'aquests regles plantejades", ha informat.


El grup parlamentari del PSC ha demanat que Bricoheroes es retiri. "No pot seguir en antena i ells no poden seguir sent col·laboradors de TV3", ha manifestat la diputada Beatriz Silva Gallardo. Nacho Martín Blanco, de Ciutadans, també ha sol·licitat a la CCMA que es plantegi la continuïtat de col·laboradors que "atien l'odi i la confrontació". Blanco ha concedit a la direcció de TV3 l'exercici de "lucidesa" de no haver permès l'emissió del fragment.

 

Participació