​Josep Arimany denuncia una campanya d'amenaces i calúmnies a les xarxes

Tots els partits de l'Ajuntament de Vic donen suport al primer tinent d'alcalde que pateix un assetjament des de fa dos anys

Regidors del Ajuntament de Vic donant suport a Josep Arimany
Regidors del Ajuntament de Vic donant suport a Josep Arimany | Josep M. Montaner
29 d'octubre del 2021
Aquest dijous, abans del ple, el primer tinent d'alcalde de Vic, Josep Arimany, va fer una roda de premsa per denunciar una campanya d'amenaces i calúmnies contra ell a les xarxes socials. Actualment el cas està en mans del Jutjat d'Instrucció número 33 de Barcelona, que ja ha fet retirar, com a mesura cautelar, alguns d'aquests vídeos difamatoris penjats a YouTube.

Tot i que Arimany no va citar-ne explícitament l'autor, es tracta de Santiago Royuela, membre d'una família catalana vinculada a l'extrema dreta i que ha estat condemnada per irregularitats amb els negocis immobiliaris. En els vídeos que publica fa més de dos anys, vincula Arimany a una pressumpta organització criminal juntament amb els exfiscals José María Mena i Carlos Jiménez Villarejo. "S'han inventat una història falsificant proves", deia Arimany remarcant que són "mentides greus".

Denúncia el juny del 2020
Els vídeos van començar l'agost del 2019. Inicialment Arimany en va fer cas omís, "donada la seva naturalesa absurda", però el juny del 2020 van afegir-hi amenaces directes i, per això, decidir emprendre accions penals contra l'autor.

Lluny d'aturar-se, el regidor explicava que l'assetjament ha anat a més i s'ha convertit en amenaces contra ell i la seva família. En aquest sentit, Arimany reconeixia que hi ha "una situació de risc".

El primer tinent d'alcalde expressava que "el procediment penal és lent", però que s'arribarà fins al final perquè aturin aquesta activitat. "No podem deixar passar aquesta greu utilització de les xarxes socials", concloïa.

Suport de tota l'oposició
Un emocionat Arimany va mostrar-se agraït a la ciutadania de Vic que li feia arribar els missatges de suport, però també als seus companys de l'equip de govern (JxCat) i a la resta de grups de l'oposició: ERC, Capgirem Vic i el PSC. Tots ells van mostrar el seu suport mentre es feia la roda de premsa que van explicitar al final amb una fotografia conjunta.
 

L'alcaldessa de Vic, Anna Erra, i Josep Arimany. Foto: Josep M Montaner


Arxivat a