​Les Jornades Miquel Martí i Pol recuperen el format presencial i s'estenen a més poblacions

La programació serà del 3 al 27 de novembre amb xerrades, concerts i recitals de poesia

Durant la roda de premsa de presentació de les Jornades Miquel Martí i Pol
Durant la roda de premsa de presentació de les Jornades Miquel Martí i Pol | Aj. de Roda de Ter
Osona.com
27 d'octubre del 2021
Les Jornades Miquel Martí i Pol, pensades per recordar la figura del poeta i fer difusió de la seva obra, recuperen el format presencial. La programació inclou xerrades, recitals de poesia i concerts, entre altres activitats, i es farà des del 3 fins al 27 de novembre. Les impulsa la fundació de Roda de Ter que duu el seu nom i va dirigit a un públic molt ampli amb actes culturals, acadèmics i de foment de la creació literària i cultural des d'una mirada contemporània.

Enguany, a més, s'han sumat més poblacions. Al marge de la seva ciutat natal, Vic i Tavèrnoles, també s'hi incorporen per primer cop Sant Cebrià de Vallalta (Maresme), Sant Pere de Riudebitlles (Alt Penedès) i Sitges (Garraf).

Miquel Martí i Pol va morir l'11 de novembre del 2003. La fundació de Roda de Ter que duu el seu nom celebra cada any unes jornades durant el novembre per recordar la seva figura i contribuir a seguir difonent la seva vida i obra. Aquest dimarts s'ha donat a conèixer la programació. Es farà del 3 al 27 de novembre i inclou un ampli ventall d'activitats.

El regidor de Cultura de Roda de Ter, Roger Canadell, explica a l'ACN que des de la Fundació Miquel Martí i Pol se segueix treballant per "enriquir" la programació de les jornades. En aquest sentit, remarca que també volen continuar la tasca de dinamitzador i activista cultural del poeta.

"Ja de ben jove, feia teatre amateur al poble i organitzava recitals i, amb els anys, també va ser part de la Nova Cançó com a cantautor o col·laborador i redactor i un dels impulsors de la revista 'Reduccions'" entre altres facetes, recorda Canadell. És per això que tenen clar que, una de les tasques de la fundació és continuar la feina de dinamització i treball en xarxa per "fer arribar la cultura a totes les llars" i a tot el territori.

Entre els actes destacats d'enguany, hi ha el cicle "Amb veu pròpia. Accions poètiques", el tradicional lliurament de Premis literaris, artístics i pedagògics o l'organització de rutes literàries entorn de la seva obra i vida. D'altra banda, l'homenatge popular que cada any es fa al Teatre Eliseu de Roda de Ter també inclourà un vessant digital. Es demanarà omplir les xarxes socials amb vídeos curts on els participants apareguin recitant obra seva.

Les jornades es fan de forma continuada des de 2006 i van agafar més força des de 2013, coincidint amb el desè aniversari de la mort del poeta.
Arxivat a