El Protesta tanca els nou dies de festival amb una assistència de gairebé 2.000 persones

La novena edició ha premiat els curts "DIY Sex" i "The Blue Bed"

El Festival Protesta ha celebrat la novena edició durant nou dies.
El Festival Protesta ha celebrat la novena edició durant nou dies. | Jordi Casas / Festival Protesta
Osona.com
26 d'octubre del 2021
El Protesta de Vic, festival internacional de cinema de crítica social, va tancar aquest cap de setmana la seva novena edició amb els privilegis com a temàtica central. Durant nou dies, s'han pogut veure 11 llargmetratges, dels quals tres han estat estrenes a l'estat espanyol i una estrena a Catalunya: Shadow Game, Wake up on Mars, Taming the Garden, End of the line i 100UP. Gairebé 2.000 persones han passat pel Festival Protesta durant aquests nou dies.

També s'han pogut veure els 20 curtmetratges seleccionats, 10 de la selecció oficial i 10 de la no competitiva. Més de 120 persones han participat en les maratons de curtmetratges on han pogut votar les creacions a concurs. Segons l'organització, ha estat l'any amb més participació en les sessions de curtmetratges.

Precisament, dissabte es va fer la festa de lliurament dels premis a l'Atlàntida de Vic. Es van premiar els curtmetratges DIY Sex com a millor curt documental, The Blue Bed com a millor curt de ficció i La historia de todas nosotras va ser el més votat pel públic. Des de l'organització es va fer entrega de la menció especial al curtmetratge Candela.

El jurat, encarregat de decidir els premis ha estat format per: Montserrat Armengou, directora del Sense Ficció, Teresa Turiera-Puigbo, periodista i documentalista, Pol Galofre, graduat en cinema i audiovisual, activista trans i feminista, Jofre Font, periodista cultural, Xavier Lezcano, director de l'Americana Film Fest, i Magda Puig, creadora escènica i visual.

La temàtica central dels privilegis es va donar en dues activitats: el vermut amb entitats i col·lectius d'Osona per parlar de gènere, classe, espècie i raça, i la conversa sobre "La jerarquia de la masculinitat" amb Pol Galofre i Eloi Martin.
Arxivat a