Arrenca la votació per escollir els millors aliments per representar Osona

El concurs forma part de la iniciativa "Fet a Osona" del Consell Comarcal que representarà la comarca durant tres anys

Un moment del tast realitzat pel jurat d’experts en la selecció dels productes finalistes.
Un moment del tast realitzat pel jurat d’experts en la selecció dels productes finalistes. | CCOsona
Osona.com
26 d'octubre del 2021
Actualitzat el 05 de novembre a la 13:54h
Aquesta setmana ha arrencat la votació popular per escollir els aliments per representar Osona. Es tracta de la iniciativa "Fet a Osona: Aliments excel·lents", un concurs que vol posar en valor els aliments de la comarca i alhora promoure-la com a destinació gastronòmica. Es tracta d'una acció promoguda pel Consell Comarcal d'Osona – Osona Turisme i Creacció, amb el suport de la Xarxa de Productes de la Terra de la Diputació de Barcelona.

Per escollir els "aliments excel·lents", cal entrar al web i escollir un dels dos productes finalistes per a les categories d'embotits cuits, begudes, formatges, elaborats dolços de fleca i pastisseria, elaborats salats de fleca i pastisseria i productes vegetals.

Els més votats, juntament amb la llonganissa IGP Llonganissa de Vic, formaran part de la cistella "Fet a Osona: Aliments Excel·lents" i seran els aliments que representaran l'agroalimentació del territori durant tres anys, fins a una nova convocatòria del concurs.

Les votacions estaran obertes fins el diumenge 28 de novembre a les 23:59h. Entre les persones participants que deixin les seves dades al web se sortejarà una cistella dels productes guanyadors.

12 finalistes de 50 productes presentats
A la convocatòria els productors van presentar-se voluntàriament un total de 50 productes, 35 dels quals van arribar a la segona fase. Un jurat d'una vintena d'experts va fer a principis d'octubre un tast organolèptic i una valoració en innovació per seleccionar els finalistes de cadascuna de les categories.

Els productes i productors finalistes són els següents: en embotits cuits, botifarra d'ou de Can Codina i botifarra d'ou amb mongeta del Collsacabra i allioli de Carnisseria Colom Vila; en formatges, Blau de Jutglar de la Formatgeria Reixagó i Jove de Cabra de Formatges Riudavets; en begudes, cervesa Kibus d'Ecoality i Ratafia Bosch Reserva de Ratafia Bosch; en dolços de fleca i pastisseria, pa de Pessic de Pastisseria el Bruguer i la tifeta de Mas Corcó Pagesos Forners; en salats de fleca i pastisseria, Pa de Sègol de Pastisseria el Bruguer i Pa de 7 llavors de Mas Corcó Pagesos Forners; i en la categoria de productes vegetals, Blat forment escairat de Mas Terricabras i Caldo Silvestre de Sambucus. Podeu escollir-los en aquest enllaç.

Els productors guanyadors rebran com a premi un acompanyament en innovació per part de Creacció per desenvolupar o millorar procediments, productes o serveis que contribueixi a enfortir i millorar el seu projecte empresarial.

Igualment, els premiats, formaran part de la promoció conjunta de la cistella en diverses activitats i accions que realitzarà Osona Turisme. Paral·lelament, també s'està treballant en accions de venda i visibilitat conjunta de la cistella en formats i ubicacions prioritàries i singulars.