Aquesta informació es va publicar originalment el 26 d'octubre de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Aquesta setmana ha arrencat la
votació popular per escollir els aliments per representar
Osona. Es tracta de la iniciativa "
Fet a Osona: Aliments excel·lents",
un concurs que vol posar en valor els aliments de la comarca i alhora promoure-la com a
destinació gastronòmica. Es tracta d'una acció promoguda pel Consell Comarcal d'Osona –
Osona Turisme i
Creacció, amb el suport de la Xarxa de Productes de la Terra de la Diputació de Barcelona.
Per escollir els "
aliments excel·lents",
cal entrar al web i escollir un dels dos productes finalistes per a les categories d'embotits cuits, begudes, formatges, elaborats dolços de fleca i pastisseria, elaborats salats de fleca i pastisseria i productes vegetals.
Els més votats, juntament amb la llonganissa
IGP Llonganissa de Vic, formaran part de la cistella "Fet a Osona: Aliments Excel·lents" i seran els aliments que representaran l'
agroalimentació del territori durant tres anys, fins a una nova convocatòria del concurs.
Les
votacions estaran obertes fins el diumenge 28 de novembre a les 23:59h. Entre les persones participants que deixin les seves dades
al web se sortejarà una cistella dels productes guanyadors.
12 finalistes de 50 productes presentats
A la
convocatòria els productors van presentar-se voluntàriament un total de 50 productes, 35 dels quals van arribar a la segona fase. Un
jurat d'una vintena d'experts va fer a principis d'octubre un
tast organolèptic i una
valoració en innovació per seleccionar els finalistes de cadascuna de les categories.
Els productes i productors
finalistes són els següents: en embotits cuits,
botifarra d'ou de Can Codina i
botifarra d'ou amb mongeta del Collsacabra i allioli de Carnisseria Colom Vila; en formatges,
Blau de Jutglar de la Formatgeria Reixagó i
Jove de Cabra de Formatges Riudavets; en begudes,
cervesa Kibus d'Ecoality i
Ratafia Bosch Reserva de Ratafia Bosch; en dolços de fleca i pastisseria,
pa de Pessic de Pastisseria el Bruguer i la
tifeta de Mas Corcó Pagesos Forners; en salats de fleca i pastisseria,
Pa de Sègol de Pastisseria el Bruguer i
Pa de 7 llavors de Mas Corcó Pagesos Forners; i en la categoria de productes vegetals,
Blat forment escairat de Mas Terricabras i
Caldo Silvestre de Sambucus.
Podeu escollir-los en aquest enllaç.
Els
productors guanyadors rebran com a premi un acompanyament en
innovació per part de Creacció per desenvolupar o millorar procediments, productes o serveis que contribueixi a enfortir i millorar el seu projecte empresarial.
Igualment, els premiats, formaran part de la
promoció conjunta de la cistella en diverses activitats i accions que realitzarà Osona Turisme. Paral·lelament, també s'està treballant en accions de venda i visibilitat conjunta de la cistella en formats i ubicacions prioritàries i singulars.