Orriols obté la seva setena victòria al Ral·li Esprint Sant Julià

La prova incorporava el tram de Collsaplana com a novetat

El Ral·li Sprint Sant Julià es va disputar aquest dissabte
El Ral·li Sprint Sant Julià es va disputar aquest dissabte | Josep M. Montaner
Osona.com
25 d'octubre del 2021
No hi ha hagut sorpreses. Albert Orriols, a bord de l'Skoda Fabia i amb Lluís Pujolar de copilot, no ha donat opció als seus rivals i s’ha imposat amb autoritat en la 24a edició del Ral·li Esprint Sant Julià, que s’ha disputat aquest dissabte 23 octubre. Al podi l’han acompanyat Josep M. Soler-Josep Ramon Rebolleda, en segon lloc, i Xavier Agustina-Marta Ylla, en tercer. Al ral·li hi han participat un total de 58 equips, 53 a la velocitat i cinc a la regularitat.

La prova  arribava carregada de novetats. En primer lloc, s’ha disputat en aquestes dates tan poc habituals (sempre es corre a principis d’any) perquè es va ajornar a causa de la pandèmia. A més, el recorregut incorporava un tram més, el de Collsaplana i mantenia els de Romagats i la Collada del Vilar. A diferència de la passada edició, els cotxes han hagut de fer dues passades a cada un d'ells (abans eren tres passades a dos trams). La prova ha tingut un total de 121,16 km, dels quals 34,6 han estat cronometrats.

Orriols ha marcat el ritme de la cursa i s’ha imposat a tots els sis trams. El pilot de l'Escuderia Osona manté així el rècord de victòries al Ral·li Esprint Sant Julià, amb set, quatre de les quals als últims cinc anys. 

L’únic pilot que ha aguantat l’embranzida del vigatà ha estat Soler, també de l’Escuderia Osona, que ha marcat la segona posició en tots els trams. En el primer bucle, només estava a 4 segons del líder. En el segon, però, uns petits problemes mecànics i un canvi de pneumàtics d’Orriols l’han allunyat de la victòria i al final ha quedat a 22”2 del vigatà.

Un altre pilot que també estava a les travesses era Xavier Domènech. En els primers trams no ha defraudat i ha mantingut la tercera posició, molt a prop d’Orriols i Soler. Al quart tram, però, ha abandonat. La retirada de Domènch ha donat pas a Agustina (Terra Training Motorsport), que ha fet un ral·li de menys a més i ha aconseguit el tercer lloc, a 1’14”3 d’Orriols. En quarta posició, s’ha classificat el tàndem Santiago Mateo-Carles Jiménez (Baporo Motorsport), i en cinquena, Ricard Mengual-Marta Gavilà (Rallycracks).

A la línia d’arribada, Orriols es mostrava molt satisfet per haver batut el seu propi rècord de victòries “en el ral·li de casa”. “Hem gaudit de la prova, que s’ha pogut disputar amb la carretera molt seca, i del tram nou, que ens agrada molt”, apunta. “El Sant Julià ens ha servit de test de cara a les últimes proves del Campionat d’Espanya i del de Catalunya, amb les quals tancarem la temporada”, afegeix.

També estava molt content Soler, sobretot pel primer bucle on han corregut de tu a tu amb Orriols. “Al segon bucle hem tingut problemes mecànics i perdíem un segon per quilòmetre”, s’ha lamentat.

Els de casa no fallen
Al ral·li de casa no hi podien faltar els equips de l’Escuderia Osona, que han estat molt nombrosos. A part d’Orriols i Soler, els més destacats han estat David Roquer-Albert Traserra, que han signat una meritòria 10a posició; Josep Traserra-Ramon Abad, a la 13a; i Jordi Tió-Arnau Parera, a la 14a.

Pel que fa a la regularitat, a la categoria RS, els vencedors han estat Josep Casanovas-Marc Casanovas, també de l’Escuderia Osona; i a l’RSS, Jordi Pitarch-Marta Pujadas, de l'Escuderia Baix Camp.