Orriols surt com a gran favorit d'un Ral·li Esprint Sant Julià carregat de novetats

La prova d'aquest dissabte incorpora el tram de Collsaplana i manté els de Romagats i la Collada del Vilar

Ral·li Sprint Sant Julià
Ral·li Sprint Sant Julià | Josep M. Oliver
Osona.com
22 d'octubre del 2021
La 24a edició del Ral·li Esprint Sant Julià es disputarà aquest dissabte, 23 d'octubre, amb un munt de novetats. La prova es va ajornar a principis d’any a causa de la pandèmia. Hi participaran 64 equips, entre velocitat i regularitat. El gran favorit serà el tàndem Albert Orriols-Lluís Pujolar, a bord de l'Skoda Fabia, que ha guanyat el ral·li tres vegades en els últims quatre anys, la darrera el 2020.

Haurà d'anar amb compte amb Xavier Domènech, el seu màxim rival, i Josep M. Martínez, Jordi Ventura o el veterà Josep M. Guitart. Sense oblidar algun equip de casa, com Soler-Ribolleda, bon coneixedors del terreny.

Canvi d'itinerari
Un dels canvis de la prova ha estat la data. Se celebra aquest dissabte, 23 d’octubre, tot concentrat en el mateix dia i sense shake down. La novetat més important, però, és el canvi d'itinerari. L’organització incorpora un tram més, el de Collsaplana, que no es feia des de l'any 2013, i manté els de Romagats i la Collada del Vilar, entre Taradell i Viladrau.

A diferència de la passada edició, els cotxes hauran de fer dues passades a cada un d'ells (abans eren tres passades a dos trams). La prova tindrà un total de 121,16 km, dels quals 34,6 seran cronometrats.

Pel que fa als horaris, els vehicles tornaran a sortir del centre de Sant Julià de Vilatorta, a les 09:01 h. El primer pas per Romagats es farà a les 10.24 h; a Collsaplana, a les 10.42 h; i la Collada del Vilar, a les 11.30 h. La segona passada, per aquest mateix ordre, a les següents hores: 12.43 h, 13.01 h i 13.49 h.

El parc d’assistència se situarà al polígon la Quintana de Sant Julià. La cerimònia de podi tindrà lloc a les 14:39 h al carrer de Núria d’aquesta població i els premis s’entregaran al Saló de Catalunya, a les 16:00 h.

El mateix dia del ral·li, hi haurà les verificacions tècniques i administratives.

El ral·li serà puntuable per al Trofeu de Catalunya de Ral·li Esprint d’asfalt. També el podran disputar vehicles en la categoria de regularitat, tot i que no puntuarà per al campionat català.
Arxivat a