Anna Alemany rellevarà Susagna Roura com a regidora al govern de Vic

La periodista ostentarà les carteres d'Ocupació i Turisme

Anna Alemany.
Anna Alemany. | Adrià Costa
22 d'octubre del 2021
Actualitzat a les 10:07h
L'alcaldessa de Vic, Anna Erra, ja ha trobat substituta a la regidora Susagna Roura, nomenada nova directora general d'Execució Penal a la Comunitat i de Justícia Juvenil. Tal com ha pogut saber en exclusiva Osona.com, la periodista Anna Alemany agafarà el relleu a l'actual responsable de Cultura, Habitatge i Turisme.

"És una persona compromesa i la seva vàlua personal i professional ens pot ajudar en el projecte de ciutat", explica Anna Erra sobre Alemany. Segons l'alcaldessa, també "és coneixedora de la ciutat" i combrega amb la seva idea "de saber escoltar, buscar consensos i treballar".

Llicenciada en Periodisme per la UAB, Alemany ha treballat en diversos mitjans de comunicació i productores. I també en política. Actualment és la cap de gabinet de Josep Lluís Cleries, portaveu de Junts per Catalunya al Senat, i va ser tècnica de comunicació i protocol al mateix Ajuntament de Vic, a l'època de Josep Maria Vila d'Abadal, entre altres.

La futura regidora ocupava la setzena posició a la llista d'Anna Erra a les municipals. L'alcaldessa confessa que ha estat "complicat" trobar una substituta a Roura sobretot perquè és a mig mandat i no tothom pot compaginar-ho amb la seva situació professional. Alemany s'ho ha pogut combinar i "li fa molta il·lusió", afegeix.

Com quedaran les regidories?
Alemany ostentarà les regidories d'Ocupació, que actualment està en mans de Bet Piella, i Turisme, que liderava Susagna Roura. D'altra banda, la nova regidora de Cultura serà Piella; mentre que la responsable d'Habitatge serà Fabiana Palmero. L'entrada d'Alemany com a regidora no es farà efectiva fins al ple de desembre.

Susagna Roura va entrar a l'Ajuntament amb Anna Erra com a alcaldessa. Per això, Erra remarca que està "molt contenta" perquè pugui fer aquest pas, però que "evidentment" la trobaran a faltar. "Va ser al meu costat quan vaig fer el pas a l'alcaldia i sempre li agrairé el compromís amb la ciutat", afegeix destacant que ha estat "molt fidel, activa i col·laborativa", sobretot en l'àmbit judicial i cultural. "La trobarem molt a faltar, però li desitgem molta sort per a ella", conclou.

Les dones segueixen sent majoria
En aquest mandat que va començar les dones van ser majoria a l'Ajuntament de Vic per primera vegada a la història. I aquesta majoria, insòlita tenint en compte que en els 40 anys de democràcia només hi ha hagut una quarantena de regidores, s'ha mantingut tot i els canvis en els diferents partits. Amb totes les modificacions, a finals d'any, hi haurà 12 dones i 9 homes.

Aquest curs polític s'han donat quatre renúncies i el proper ple de novembre se'n formalitzaran dues més: la de Susagna Roura (Junts) i Sandra Quílez (ERC Vic). Roura serà substituida per Alemany, mentre que Albert Palou -número 6 a la llista dels republicans- agafarà el relleu a Quílez.

A Capgirem Vic, el setembre de 2020, Joan Coma i Sara Blázquez van deixar de ser regidors. Van entrar Susanna Vives i Roger Cumeras. Més endavant, aquest 2021, també ho va fer el seu company Pere Freixa, substituït per Marc Camacho.

Arxivat a