Exclusiva

Anna Alemany rellevarà Susagna Roura com a regidora al govern de Vic

La periodista ostentarà les carteres d'Ocupació i Turisme

per Carles Fiter, Vic, Catalunya | 22 d'octubre de 2021 a les 09:55 |
Anna Alemany. | Adrià Costa
L'alcaldessa de Vic, Anna Erra, ja ha trobat substituta a la regidora Susagna Roura, nomenada nova directora general d'Execució Penal a la Comunitat i de Justícia Juvenil. Tal com ha pogut saber en exclusiva Osona.com, la periodista Anna Alemany agafarà el relleu a l'actual responsable de Cultura, Habitatge i Turisme.

"És una persona compromesa i la seva vàlua personal i professional ens pot ajudar en el projecte de ciutat", explica Anna Erra sobre Alemany. Segons l'alcaldessa, també "és coneixedora de la ciutat" i combrega amb la seva idea "de saber escoltar, buscar consensos i treballar".


Llicenciada en Periodisme per la UAB, Alemany ha treballat en diversos mitjans de comunicació i productores. I també en política. Actualment és la cap de gabinet de Josep Lluís Cleries, portaveu de Junts per Catalunya al Senat, i va ser tècnica de comunicació i protocol al mateix Ajuntament de Vic, a l'època de Josep Maria Vila d'Abadal, entre altres.

La futura regidora ocupava la setzena posició a la llista d'Anna Erra a les municipals. L'alcaldessa confessa que ha estat "complicat" trobar una substituta a Roura sobretot perquè és a mig mandat i no tothom pot compaginar-ho amb la seva situació professional. Alemany s'ho ha pogut combinar i "li fa molta il·lusió", afegeix.


Com quedaran les regidories?


Alemany ostentarà les regidories d'Ocupació, que actualment està en mans de Bet Piella, i Turisme, que liderava Susagna Roura. D'altra banda, la nova regidora de Cultura serà Piella; mentre que la responsable d'Habitatge serà Fabiana Palmero. L'entrada d'Alemany com a regidora no es farà efectiva fins al ple de desembre.


Susagna Roura va entrar a l'Ajuntament amb Anna Erra com a alcaldessa. Per això, Erra remarca que està "molt contenta" perquè pugui fer aquest pas, però que "evidentment" la trobaran a faltar. "Va ser al meu costat quan vaig fer el pas a l'alcaldia i sempre li agrairé el compromís amb la ciutat", afegeix destacant que ha estat "molt fidel, activa i col·laborativa", sobretot en l'àmbit judicial i cultural. "La trobarem molt a faltar, però li desitgem molta sort per a ella", conclou.

Les dones segueixen sent majoria


En aquest mandat que va començar les dones van ser majoria a l'Ajuntament de Vic per primera vegada a la història. I aquesta majoria, insòlita tenint en compte que en els 40 anys de democràcia només hi ha hagut una quarantena de regidores, s'ha mantingut tot i els canvis en els diferents partits. Amb totes les modificacions, a finals d'any, hi haurà 12 dones i 9 homes.

Aquest curs polític s'han donat quatre renúncies i el proper ple de novembre se'n formalitzaran dues més: la de Susagna Roura (Junts) i Sandra Quílez (ERC Vic). Roura serà substituida per Alemany, mentre que Albert Palou -número 6 a la llista dels republicans- agafarà el relleu a Quílez.

A Capgirem Vic, el setembre de 2020, Joan Coma i Sara Blázquez van deixar de ser regidors. Van entrar Susanna Vives i Roger Cumeras. Més endavant, aquest 2021, també ho va fer el seu company Pere Freixa, substituït per Marc Camacho.

 

Osona.com estrena butlletí setmanal
Vols rebre els apunts imprescindibles de la setmana a Osona?

Subscriu-te aquí gratuïtament

 

Participació