Capgirem Vic insisteix en parar la construcció de l'aparcament al parc Maria Àngels Anglada

L'equip de govern reitera que ha estat un procés "totalment públic" i recorda que el Tribunal de Contractes els ha acabat donant la raó

El parc Maria Àngels Anglada de Vic.
El parc Maria Àngels Anglada de Vic. | Josep M. Montaner
19 d'octubre del 2021
Capgirem Vic insisteix en aturar la construcció de l'aparcament subterrani al parc Maria Àngels Anglada. Aquest divendres es va donar a conèixer que només una empresa -Àmbit Local Serveis SL- s'ha presentat a la licitació per redactar el projecte, executar les obres i gestionar l'aparcament. Es tracta d'Àmbit Local Serveis SL, que pertany a la Clínica Bayés, la mateixa empresa que va adquirir l'edifici del Seminari Vell.

Per tot això, la formació denuncia, a través d'un comunicat, que "el govern de l'Ajuntament de Vic ha actuat en base a clientelisme i ha mentit a la població argumentant una necessitat pública d'aparcament que només respon a interessos de la Clínica Bayés".

Capgirem Vic ha denunciat en diverses ocasions que la construcció del pàrquing i l'adquisició de l'edifici del Seminari Vell formen part d'una mateixa operació "dirigida per la Clínica Bayés i arranjada pel govern convergent de la ciutat de Vic utilitzant tota la maquinària institucional".

Conjuntament els altres grups de l'oposició, ERC i el PSC, van presentar un recurs al Tribunal de Contractes de Catalunya, que va acabar rebutjat. Tot i això, Capgirem referma la voluntat de seguir treballant amb els altres partits perquè "aquesta operació es reverteixi i de seguir estudiant els mecanismes legals per fer-ho".

Un procés "totalment públic"
Des de l'equip de govern (JxCat), la regidora d'Urbanisme, Fabiana Palmero, reitera a Osona.com que s'ha fet "bé la feina" i ha estat "un procés obert" amb "tota la transparència del món". "Si ha presentat una empresa, però podrien fer-ho més", afegeix la regidora, remarcant que el procés ha estat "totalment públic". Precisament, Palmero destaca que el Tribunal de Contractes els ha acabat donant la raó.

La regidora també apunta que han estat dos processos diferents perquè per una banda hi ha hagut la venda patrimonial del Seminari i, de l'altra, la concessió de domini públic per l'aparcament. Palmero reitera que des de l'equip de govern aposten per "un centre històric amb activitat". "Ens sembla trist haver de judicialitzar decisions polítiques", conclou.

Arxivat a