L'ETC de Vic aixeca el teló per convertir-se en un viver de la creació cultural

Vic inaugura l'equipament reformat del Remei que va tenir un cost d'uns 638.000 euros

Jordi Colom, Susagna Roura, Anna Erra, Iolanda Garrote i Sergi Calle, durant la tallada de la cinta inaugural.
Jordi Colom, Susagna Roura, Anna Erra, Iolanda Garrote i Sergi Calle, durant la tallada de la cinta inaugural. | Aj. de Vic
Osona.com
18 d'octubre del 2021
Actualitzat a les 15:59h
L'ETC de Vic (Espai de Teatre i Cinema) ha tornat a aixecar el teló aquest octubre. Ho va fer la setmana passada amb l'objectiu de promoure la creació i la innovació com a factors clau del desenvolupament cultural de la ciutat, complint amb el Pla d'Acció Cultural de Vic 2018-2025.

Tal com explica l'Ajuntament en una nota, el nou equipament permetrà disposar d'un espai per a la creació amateur, emergent i professional. També vol ser un pol dinamitzador de la ciutat i del barri, promovent la creació artística, la innovació i el talent local.

A l'acte inaugural de la setmana passada van assistir-hi l'alcaldessa Anna Erra, la regidora de Cultura, Susagna Roura, la presidenta de l'Associació de Veïns del Remei, Iolanda Garrote, el president del Cineclub Vic, Sergi Calle, i el president d'Etcètera Teatre, Jordi Colom.

Erra va destacar que l'objectiu de la ciutat és oferir espais de creació als artistes de totes les disciplines artístiques "potenciant el talent local i donant oportunitats a joves emprenedors en el món artístic". "Entre tots hem de tornar-lo a omplir de vida, de cinema, de teatre i d'activitats veïnals pel barri, per la ciutat i per la cultura que ens enforteix i ens cohesiona", subratllava Erra.

El renovat ETC també vol promoure residències artístiques en els equipaments culturals de la ciutat, la visibilitat social de la creació local i projectes d'art comunitari que incideixin en el desenvolupament social dels diferents territoris de la ciutat.

"Aquest serà un espai de suport a agents creadors i productors perquè desenvolupin processos de recerca", exposava Susagna Roura. L'ETC oferirà una programació pròpia de petit format allunyada de les propostes mediàtiques i de gran públic, prioritzant les propostes emergents, innovadores i de creació local.

El president d'Etcètera Teatre, Jordi Colom, va destacar que aquest nou espai els permetrà oferir un teatre de qualitat, tant en l'àmbit de la producció com escenogràfic per fer emergir el talent local i oferir una programació pròpia i de qualitat.

Pel que fa a programació de cinema, es continuarà amb la programació estable del Cineclub i d’altres propostes consolidades com el Festival Protesta. En aquest sentit, el president del Cineclub Vic, Sergi Calle, va destacar que la programació de cinema tornarà amb més força que mai, i va assegurar que les noves infraestructures seran un reclam pel públic.

La remodelació del nou ETC ha suposat una inversió de 637.697,19 euros que han permès renovar l'espai interior per fer el teatre accessible i innovador per acollir obres, cinema i esdeveniments culturals amb espai per a la creació.

Va néixer com a Centre Cultural de l'Obra Social La Caixa. A partir del 2005, i fins al 2008, va ser un centre comunitari que va evolucionar cap al Centre Cívic del Remei Estadi. Finalment l'any 2011 es va inaugurar l'Espai ETC, tal com es concebia fins ara. El 2019 es va decidir tancar-lo per fer-hi obres i després que la companyia ETC Teatre tirés la tovallola i deixés de programar-hi. Finalment, aquest 2021 ha començat una nova etapa.
Arxivat a