Vic millorarà el passeig Pep Ventura i l'entorn de l'escola Vic Centre

Es destinaran 200.000 euros per la proposta més votada en els pressupostos participatius de la zona de la Vella

El regidor Josep-Ramon Soldevila anunciant la proposta guanyadora.
El regidor Josep-Ramon Soldevila anunciant la proposta guanyadora. | Aj. de Vic
Osona.com
19 d'octubre del 2021
Fer millores en el passeig Pep Ventura i a l'entorn de l'escola Vic Centre ha estat el projecte guanyador de la sisena edició dels pressupostos participatius de Vic. Tal com explica l'Ajuntament en una nota, aquesta proposta és la que va aconseguir més suport amb 550 vots (el 42,29%).

El projecte guanyador, promogut per associacions veïnals i l'AMPA de l'escola Vic Centre, consistirà en la instal·lació de diferents estructures de joc i exercici infantil per a diferents edats, una tarima per actuacions musicals o activitats culturals a l'aire lliure, una font d'aigua, un punt de wifi gratuït, i la connexió del parc Jaume Balmes i el passeig Pep Ventura amb l'eliminació dels murs de l'entrada del passeig.

El pressupost total de les millores serà de 200.000 euros, que es destinarà, per primer any, íntegrament a un projecte.

En segon lloc, amb 515 vots, ha quedat la proposta de millora a través d'intervencions arquitectòniques i veïnals al carrer de la Riera i el carrer Sant Pere. El tercer projecte més votat, amb 398 vots, ha sigut el que fa referència a les reformes al Centre Cívic de la Guixa, recuperació del patrimoni històric de Sentfores-la Guixa i la il·luminació de l'skate parc "la Kantxa".

La participació a la zona negra ha estat del 4,23%, quan el 2017, última vegada que va votar aquesta àrea veïnal va ser del 3,25%. De 14.066 persones empadronades a la zona i de 16 anys o més amb dret a vot, finalment han votat 596 persones.

El regidor de Participació, Josep-Ramon Soldevila, es mostra satisfet del nombre de vots emesos, si es té en compte que "a les ciutats grans la participació en aquest tipus de processos sol ser d'entre el 2% i el 4%".

Des del 20 de setembre fins al 12 d'octubre els veïns de 16 anys o més i empadronats a la zona de La Vella de Vic -Sentfores-La Guixa i barris del Sucre, del Remei, del carrer Sant Pere i del Seminari Vell- han pogut votar els 12 projectes finalistes als pressupostos participatius d'aquest any. Els projectes finalistes s'han emmarcat en la millora de les infraestructures del barri, instal·lacions per infants i joves i el foment de l'esport.
Arxivat a