1 de 10
Gestió forestal

La Diputació recuperarà hectàrees d'antigues zones de pastura a Osona

L'actuació, que té com a objectiu la prevenció d'incendis, tindrà un cost de 270.000 euros i també es durà a terme al Berguedà i al Moianès

Massa forestal del Berguedà sense gestió | Josep Vidal / Diputació de Barcelona
per Redacció, Vic, Catalunta | 17 d'octubre de 2021 a les 09:55 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 17 d'octubre de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La Diputació de Barcelona ha començat els treballs de gestió forestal i recuperació d'antigues pastures en Zones d'Actuació Prioritària (ZAP) de catorze finques del Berguedà, el Moianès, el Lluçanès i la Vall del Ges, Orís i Bisaura. L'actuació, que busca reduir el risc d'incendis, s'emmarca dins de l'estratègia BCN Smart Rural. Compta amb un pressupost de 270.000 euros i preveu executar actuacions a 160 hectàrees. 

L'objectiu principal és crear discontinuïtat en el bosc mitjançant la recuperació d'antigues pastures i restablir un paisatge de mosaic agroforestal que ajudi a reduir l'acumulació de combustible vegetal que permeti els ramats entrar al bosc a pasturar, trencant el contacte entre el sotabosc i les capçades dels arbres.


La demarcació de Barcelona té 514.053 hectàrees de boscos, el que representa el 66,8% del total del territori, una superfície que augmenta cada any, principalment a causa de l'abandonament de camps de conreu, que són ocupats per masses arbrades i matolls descontrolats. 

A través de l'estratègia BCN Smart Rural, la Diputació busca dotar de nous usos els espais forestals amb la recuperació d'antigues pastures i afavorir una millora de la biodiversitat en aquests territoris.
Participació