​La Festa Remença torna a Tavèrnoles

La representació de "La Presa del Castell de Savassona" és el plat fort de les activitats d'aquest cap de setmana

«La Presa del Castell de Savassona» és la cirereta de la Festa Remença
«La Presa del Castell de Savassona» és la cirereta de la Festa Remença | Difucor
Osona.com
14 d'octubre del 2021
Tavèrnoles celebra aquest cap de setmana, 16 i 17 d'octubre, la Festa Remença. Es tracta de la segona edició d'aquesta festa que el 2019 va agafar el relleu de la Fira de Sant Galderic. El plat fort de la festa remença és la representació de La Presa del Castell de Savassona.

Una cinquantena d'actors reconstruiran els fets ocorreguts a Tavèrnoles a finals del segle XV en un entorn privilegiat amb decorats naturals i en diversos indrets del poble. L'obra es representarà la tarda de dissabte i diumenge al matí i a la tarda amb aforament limitat. Per a més informació podeu consultar aquest enllaç.

A banda de la representació, hi haurà altres activitats com el tradicional concurs de bolets per l'entorn del poble el dissabte; o les parades d'artesans, exhibicions de ferradors de cavalls i del treball de la forja, tallers infantils, ponis... a durant el diumenge.

Paral·lelament també es disputarà la 13a edició de la Cursa de Sant Galderic, que amb uns 10 quilòmetres de recorregut i un desnivell de 555 metres discorre per camins de l'Espai Natural de les Guilleries-Savassona.