Eliminen dos nius de vespa asiàtica a Centelles

L'Ajuntament va avisar una empresa especialitzada

Un dels nius de vespa asiàtica retirats a Centelles.
Un dels nius de vespa asiàtica retirats a Centelles. | Aj. de Centelles
Osona.com
13 d'octubre del 2021
A finals d'aquest setembre, Centelles va retirar i eliminar dos nius de vespa velutina. Un d'aquests estava al voladís d'una casa en un carrer del centre i l'altre, prop d'un centre educatiu. L'Ajuntament, tal com explica en una nota, va activar el protocol i va contactar una empresa especialitzada per retirar convenientment els nius.

L'Ajuntament agraeix la col·laboració de la ciutadania que va donar l'avís dels nius de vespa.

La vespa asiàtica és una espècie invasora que és una amenaça per a les abelles i altres insectes que caça en gran quantitat per alimentar les seves larves. La vespa s'acostuma a posar davant del niu de les abelles (a les caixes), i no deixa tornar els insectes que tornen amb mel. Les agafen al vol, les maten i s'emporten el cos per alimentar les seves larves de vespa.

Això provoca que les abelles deixin de sortir del niu i, per tant, es morin fins a quedar-se sense reserva. Llavors la vespa entra i acaba exterminant tot el niu d'abelles.

La vespa asiàtica és una espècie oriünda del sud-est asiàtic que s'està estenent per Europa des de la seva arribada accidental a França el 2004. A Catalunya, la introducció es va produir l'any 2012 des de les comarques gironines.

Arxivat a