Sant Tomàs engega el centre ocupacional a l'antiga llar de jubilats de Sant Hipòlit de Voltregà

Al nou espai s'hi atenen vuit persones del territori, que fins ara s'havien de desplaçar a Calldetenes o Manlleu

La visita institucional de la setmana passada al nou centre ocupacional de Sant Tomàs al Voltreganès.
La visita institucional de la setmana passada al nou centre ocupacional de Sant Tomàs al Voltreganès. | Sant Tomàs
Osona.com
13 d'octubre del 2021
Aquest setembre, Sant Tomàsha posat en marxa un nou centre ocupacional a l'antiga llar de Sant Hipòlit de Voltregà. La iniciativa s'adreça als usuaris de l'entitat que viuen al Voltreganès.

Tal com explica Sant Tomàs, s'hi atenen vuit persones que viuen en aquesta zona i rodalies. Fins ara, set d'aquests usuaris estaven repartits entre el centre ocupacional de Calldetenes i Manlleu. Una persona s'ha incorporat directament al nou espai.

Tal com destaquen, la proximitat i l'entorn comunitari permeten afavorir l'autonomia de les persones, promoure la seva participació en la comunitat i en les activitats del dia a dia del municipi, així com fomentar la inclusió d'aquestes persones en el territori i en l'entorn.

Hi fan activitats com ioga, jardineria i teràpia amb gossos, entre altres. També es porten a terme activitats amb la comunitat com les caminades pel poble i les sortides a la biblioteca municipal.

El passat gener, l'Ajuntament i Sant Tomàs van conveni de col·laboració per la cessió d'ús del local de l'antiga llar de jubilats. El divendres passat, 8 d'octubre, es va fer una visita institucional amb l'alcalde de Sant Hipòlit, Gerard Sancho, el president de Sant Tomàs, Joan Casany, i el vocal de la junta i el patronat de Sant Tomàs, Jordi Sala.