El Consorci Hospitalari de Vic tanca l'estiu amb més activitat assistencial per la Covid

L'increment s'ha vist sobretot a l'Hospital de Vic amb una ocupació mitjana per sobre del 90%

L'Hospital de Vic, aquest estiu
L'Hospital de Vic, aquest estiu | CHV
Osona.com
13 d'octubre del 2021
El Consorci Hospitalari de Vic (CHV) ha tancat l'estiu amb una activitat assistencial molt més elevada que el mateix període de l'any passat. Tal com explica el CHV en una nota, agafant de referència les dades de juliol i agost de 2020, el principal increment ha estat en l'atenció de pacients amb Covid.

Durant la cinquena onada s'han triplicat les altes. Si l'any passat s'havien atès 49 pacients, en els dos mesos centrals d'aquest estiu n'han sigut 155 (+216%).

Pel que fa a l'activitat no relacionada amb el coronavirus també ha augmentat, però de forma moderada. S'han atès 2.125 pacients, un 4% més que l'any passat, amb 1.676 altes convencionals (+4,2%) i 449 de Cirurgia Major Ambulatòria (+3,2%).

D'altra banda, hi ha hagut uns 186 llits en funcionament de mitjana, quan l'any anterior havien sigut 159. Això significa que cada dia s'han tingut 27 pacients més hospitalitzats i, per tant, l'Hospital de Vic ha tingut una ocupació que s'ha mantingut per sobre del 90%.

Aquest alt volum d'activitat ha coincidit amb el període de vacances. Segons el CHV, per l'excepcionalitat de la pandèmia, molts professionals han recuperat dies de vacances que encara tenien pendents de l'any passat.

Arxivat a