Les càmeres de control de trànsit al nucli antic de Torelló comencen a funcionar

Als vehicles que no tinguin una autorització, se'ls multarà amb 56 euros

Les càmeres per controlar l'accés al nucli antic de Torelló
Les càmeres per controlar l'accés al nucli antic de Torelló | Aj. de Torelló
Osona.com
11 d'octubre del 2021
Després del període de proves i de resoldre totes les sol·licituds de registre de matrícules, aquest dimecres, 13 d'octubre, es posa en funcionament el nou sistema de control d'accés al nucli antic per al trànsit rodat a Torelló. Tal com explica l'Ajuntament en una nota, el control de l'accés de vehicles es fa mitjançant un sistema de videocàmeres de lectura i reconeixement automàtic de les plaques de matrícula.

La idea és ordenar la mobilitat al veïnat, per la qual cosa només els vehicles autoritzats poden accedir al casc antic. Les videocàmeres de control d'accés estan instal·lades en quatre punts: carrer del Pont, Pas de la Sagrera, carrer Ges d'Avall i carrer Rocaprevera. La finalitat d'aquesta limitació de la circulació és garantir la convivència de vianants i vehicles i la millora de la qualitat de vida al nucli antic.

Només poden accedir en vehicle al nucli antic les persones residents i les titulars d'una plaça d'aparcament o d'un establiment comercial a la zona; així com els vehicles que presten serveis públics.

Excepcionalment, també es pot autoritzar l'accés de vehicles per càrrega i descàrrega de voluminosos, repartiment de subministraments, o persones amb mobilitat reduïda. Als vehicles que no disposin de l'autorització corresponent i que accedeixin al nucli antic, se'ls imposarà una sanció de 56 euros.

Sol·licituds obertes
Tot i l'entrada en vigor del nou sistema, es poden seguir presentant les sol·licituds per obtenir l'acreditació de dret d'accés permanent, mitjançant el catàleg de tràmits de la web municipal (torello.cat) o bé presencialment a les oficines municipals.

Els comerços o persones que ja tinguin les matrícules dels seus vehicles registrades, també poden sol·licitar autoritzacions d'accés excepcional, que es poden tramitar en línia a l'aplicatiu cameresaccesnucliantic.torello.cat. A la web municipal s'ha habilitat un enllaç directe amb un manual que explica com sol·licitar aquestes autoritzacions provisionals.
Arxivat a