1 de 10
Obtiuari

​Mor l'històric sindicalista Lluís Donoso als 82 anys

Va ser secretari general de CCOO d'Osona entre el 1984 i 1996

per Osona.com, Vic, Catalunya | 11 d'octubre de 2021 a les 09:00 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 11 d'octubre de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

Lluís Donoso, a l'esquerre Foto: Adrià Costa


Aquest dissabte va morir el sindicalista manlleuenc Lluís Donoso als 82 anys. Donoso va arribar a Catalunya el 1950 i des de molt jove va iniciar la seva trajectòria sindical a Manlleu i Osona, que el va portar a ser secretari general de Comissions Obreres (CCOO) del 1984 al 1996. La cerimònia de comiat de Lluís Donoso ha estat aquest dilluns a l'església de Sant Pau de Manlleu.


Des de CCOO, en una nota, destaquen la seva "llarga trajectòria solidària, marcada per la defensa i reivindicació dels drets dels treballadors, de col·lectius immigrants i de persones amb risc de marginació". Part de la seva feina es va fer des dels CITE, centres d'informació per a treballadors estrangers.

Precisament, el 2009, va rebre el premi Enric González, concedit per la delegació de CCOO a la comarca, per reconèixer qui promou els valors de la solidaritat, la convivència, el diàleg, el desenvolupament humà i la interculturalitat.


També estava vinculat amb Càritas, l'associació de veïns del barri de l'Erm de Manlleu o l'organització Osona Solidària, entre altres. Per això, a més de CCOO, diversos partits polítics i entitats de Manlleu han volgut mostrar el seu condol a les xarxes socials.
 

 

Participació