Tona rep un projecte per reurbanitzar l'avinguda Riambau

La Diputació planteja la creació d'una plataforma única que s'enfila a uns 570.000 euros

L'avinguda Riambau de Tona
L'avinguda Riambau de Tona | Diputació de Barcelona
Osona.com
10 d'octubre del 2021
La Diputació de Barcelona ha lliurat a l'Ajuntament de Tona el projecte de reurbanització de l'avinguda Riambau. Aquest espai forma part del conjunt barri Riambau, on s'identifica el valor històric de les alineacions de xiprers existents a banda i banda de l'avinguda.

L'avinguda té una amplada variable en funció de les tanques existents i presenta un paviment irregular de formigó, molt malmès per les arrels dels arbres i per les rases de passos de serveis.

Per això, el projecte executiu té l'objectiu de millorar tot l'àmbit i prioritzar la seguretat i accessibilitat dels vianants per davant del vehicle rodat. El cost total estimat d'aquesta actuació és de 574.592 euros.

El projecte fet per la Diputació planteja, d'una banda, la creació d'una plataforma única amb diferents paviments, més resistents en la banda de trànsit rodat i més permeables al voltant dels escocells dels arbres, permetent una millor infiltració d'aigua de pluja i una reducció de l'absorció de radiació.

D'altra banda, s'aprofita també l'actuació per incorporar les xarxes de serveis que manquen i per renovar les que es troben en mal estat. Concretament es renova la xarxa d'aigua, s'incorpora sanejament diferenciat i enllumenat públic i se soterren les xarxes aèries, que es projecten pel centre del carrer, el més allunyat possible de les arrels dels xiprers existents.
Arxivat a