Busquen firmes per demanar que s'aturi el litigi pel cas VicVerd

La família posa en marxa la campanya després que el TSJC hagi condemnat l'empresa mixta, però que té la possibilitat de recórrer al Suprem

L'ambulància al carrer de la Riera de Vic, el passat 2018
L'ambulància al carrer de la Riera de Vic, el passat 2018 | Joan Parera
08 d'octubre del 2021
Nou episodi del cas VicVerd. Fa una setmana, Osona.com va publicar en exclusiva que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha condemnat VicVerd per l'atropellament mortal d'un treballador el 2018. Aquesta sentència, que reconeix que va ser un accident laboral i l'actitud del treballador no va ser temerària, obre la porta el fet que la família pugui cobrar les indemnitzacions, fins ara aturades. Tot i això, hi ha d'haver una sentència ferma i l'empresa mixta té la possibilitat de recórrer al Tribunal Suprem (TS).

Per això, aquesta setmana la família ha iniciat una campanya de recollida de signatures per demanar a l'Ajuntament de Vic -un dels socis de l'empresa mixta- que aturi tots els processos i accepti la sentència del TSJC. De moment, la campanya ja ha superat les 200 signatures.

Precisament, dilluns passat, durant el torn de precs i preguntes del ple de Vic, els principals grups de l'oposició, ERC i Capgirem, van demanar a l'Ajuntament que es retirés del litigi. Des d'ERC Vic, Josep Lluís Garcia va remarcar que no volen "ser còmplices de perpetuar el dolor que va generar la pèrdua. Aquest tema hauria d'acabar aquí i segurament ja no hauria d'haver arribat aquí".

Des de Capgirem Vic, Carla Dinarès insistia que "per la part que li toca a VicVerd" que no recorrin la sentència. També recordava que "fa tres anys que la família està batallant aquest tema".

El regidor de Manteniment i Serveis, Albert Castells, va defugir el prec dels principals partits de l'oposició. "Ens neguem a contribuir a un debat públic d'un tema tan delicat", deia el regidor, remarcant que seguiran els processos judicials i respondran a tots els jutjats que se'ls demani. El també president de VicVerd no va avançar la posició de l'empresa mixta, és a dir, si recorrerà o no.

Arxivat a