​Trencadissa al govern de Santa Eulàlia de Riuprimer

Pleguen més de la meitat dels regidors de l'Ajuntament per discrepàncies amb la "manera de fer política"

El poble de Santa Eulàlia de Riuprimer.
El poble de Santa Eulàlia de Riuprimer. | Josep M. Montaner
08 d'octubre del 2021
Cinc dels nou regidors i membres de l'equip de govern de l'Ajuntament de Santa Eulàlia de Riuprimer pleguen. En un comunicat conjunt, Cris Uriel, Jordina Juvanteny, Alba Roura, Martí Oliveras i Ivet Marsal, tots del grup d'Independents per Riuprimer-Acord Municipal (IpR-AM), al·leguen que la decisió és fruit d'una "llarga reflexió personal i política", i que es basa "en una qüestió purament de concepte, de fons i de manera d'entendre i aplicar la política". Aquest dilluns, 4 d'octubre, van presentar formalment la renúncia.

En la nota, els regidors que pleguen també fan un agraïment a totes les persones que les han acompanyat durant aquest temps, des d'entitats, col·lectius o veïns. "Mantenim íntegra la voluntat de seguir fent poble, colze a colze amb els veïns", conclouen.

D'altra banda, en declaracions a Osona.com, l'alcalde Txevi Rovira reconeix que la decisió l'ha agafat per sorpresa i que no s'esperava que hi haguessin "obstacles tan insalvables". Rovira es remet a l'altre comunicat que ha emès l'equip de govern, en què els agraeixen la tasca i destaquen que sense el seu esforç "no hauria estat possible tirar endavant els projectes i el dia a dia de l'Ajuntament".

El govern també insisteixen que "tot i l'escenari actual de renúncia per part dels cinc regidors, des de l'inici de la legislatura no s'ha deixat de treballar en cap moment i sempre s'ha fet pensant en el benefici dels riuprimerencs". "Mantenim la voluntat de seguir tirant endavant amb energia tots els projectes d'aquesta segona part de la legislatura", conclouen.

La renúncia es formalitzarà en un ple que se celebrarà el proper dilluns 18 d'octubre, en què també s'anunciarà els relleus d'aquests cinc regidors.

La candidatura liderada per Rovira (IpR-AMM) va ser l'única que es va presentar a les eleccions municipals del 2019. La participació va ser del 73,2% amb 724 vots. IpR-AMM va aconseguir-ne 510, mentre que 177 van ser blancs i 37 nuls.