​Un passatger de Vic: «He vingut amb temps però diuen que el tren sortirà amb tres minuts de retard»

Es compleixen els serveis mínims a l'estació de la capital d'Osona on passa l'R3 en la cinquena jornada de vaga

Usuaris de l'estació de tren de Vic a les vies.
Usuaris de l'estació de tren de Vic a les vies. | ACN
Osona.com
07 d'octubre del 2021
Actualitzat a les 11:10h
La cinquena jornada de vaga de maquinistes ha començat amb el compliment dels serveis mínims i sense retards destacats. Un fet que ha tranquil·litzat els usuaris que, sabent dels problemes dels últims dies, han vingut amb antelació. "He vingut amb temps però em diuen que el tren sortirà amb tres minuts de retard cap a Barcelona", afirmava Andrés, un dels passatgers que aquest matí ha agafat un tren de l'R3. Qui no ho veia tant bé era l'Enric, un estudiant universitari que es queixava que el tren que fins ara hi havia de serveis mínims de les 8.40 h. avui no hi era. "Normalitat res, avui ja arribo tard a classe com cada dia que hi ha hagut vaga", lamentava.

Poca afluència de passatgers a primera hora del matí a l'estació de Vic durant la cinquena jornada de vaga a Renfe. Entre les 7.00 i les 9.00 del matí s'ha fet el primer tram de serveis mínims, convocada pel Sindicat Ferroviari (SF).

En aquest primer tram, s'han complert amb els horaris establerts i això ha alleugerit els usuaris que, amb previsió, han vingut a l'estació amb més temps. "He vingut abans perquè no sabia com estava el tema i pensant que, si no podia agafar el tren, aniria en bus", explicava a l'ACN Andrés, un usuari. Explica que té una visita mèdica a Barcelona que no pot eludir i que ja ahir va anar a l'estació informar-se pels serveis mínims i que ja el van advertir que eren "horaris orientatius". Mentre esperava amb altres passatgers, han rebut l'avís que el tren sortiria amb tres minuts de retard, com així ha estat finalment.

Andrés no és un usuari habitual de Renfe i no ha volgut opinar sobre els motius de la vaga. "És un tema molt complicat", afirma. Tot i això, assenyala que "sempre ho paga el mateix, l'usuari amb menys poder adquisitiu; és una vaga de treballadors contra treballadors", conclou.

Qui sí admetia estar "molt cansat" d'aquesta vaga de maquinistes és l'Enric, un estudiant de la UAB que ha hagut de canviar la combinació de transport públic per no arribar més tard encara. Si habitualment agafa dos trens per arribar a Bellaterra, des que hi ha la vaga va en tren fins a plaça Catalunya i allà, agafa un ferrocarril. 

Es queixa que això li representa allargar uns 50 minuts més el trajecte. I per més indignació, aquest matí s'ha trobat que el tren de les 8.40 no sortia, un dels que fins ara estava inclòs als serveis mínims. "De normalitat res, avui ja arribo tard a classe com cada dia que hi ha hagut vaga", afirmava.

Dues franges més de protestes aquest dijous  
En la primera franja de vaga, de 7.00 a 9.00, convocada només per SF, els serveis mínims eren del 85% de Rodalies i 72% a l'AVE-Llarga Distància. Al llarg del dia hi ha previstes dues franges de protesta més. Des de les 12.00 a 16.00 –convocada només per SEMAF- i de 18.00 a 22.00, aquesta última impulsada tant per SEMAF com per SF.
Arxivat a