Un «minipelegrinatge» a Lourdes pels carrers de Vic

L'hospitalitat de la Mare de Déu de Lourdes de Vic simula alguns dels actes que s'acostumen a celebrar a França

La simulació del pelegrinatge a Lourdes pels carrers de Vic
La simulació del pelegrinatge a Lourdes pels carrers de Vic | Hospitalitat de la Mare de Déu de Lurdes
Osona.com
05 d'octubre del 2021
Ja fa dos anys que les hospitalitats de la Mare de Déu de Lourdes de Vic i Solsona no poden celebrar el tradicional pelegrinatge a Lourdes de França a causa de la pandèmia de la Covid-19. Per això, aquest cap de setmana s'ha organitzat un "minipelegrinatge" pel territori i així, tal com expliquen en una nota, "reviure la flama i l'ambient que s'hi respira".

El dissabte es va fer una vetlla de pregària a la parròquia de Lourdes de Vic preparada pel grup de joves; i un viacrucis a l'ermita de Lourdes de Prats de Lluçanès. La catedral de Vic va acollir al dissabte a la tarda l'acte central i de més assistència, on es va fer el Res del Rosari i una processó de torxes pels carrers adjacents a la catedral i al Museu Episcopal. Tot plegat per recordar la tradicional processó mariana que es fa a Lourdes.

El diumenge al matí, l'activitat es va traslladar al monestir de Santa Maria de Ripoll, que va acollir la missa de cloenda i un piscolabis de fi de festa. Des de l'organització esperen celebrar el pelegrinatge el proper 2022, que cauria de l'11 al 15 de juny.

Arxivat a