ERC i Capgirem reclamen a l'Ajuntament de Vic que aturi el litigi pel cas VicVerd

Els principals partits de l'oposició demanen que l'empresa mixta no recorri al Suprem i així la família pugui cobrar les indemnitzacions per l'atropellament mortal del 2018

Josep Lluís Garcia d'ERC, durant el ple de Vic
Josep Lluís Garcia d'ERC, durant el ple de Vic | Adrià Costa
05 d'octubre del 2021
Actualitzat el 07 d'octubre a la 13:43h
El cas VicVerd va tornar al ple de l'Ajuntament de Vic aquest dilluns. Després que Osona.com publiqués en exclusiva que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha condemnat l'empresa mixta per l'atropellament mortal d'un treballador el 2018, els principals grups de l'oposició, ERC i Capgirem, van demanar a l'Ajuntament -un dels socis de l'empresa- que es retirés del litigi durant el torn de precs i preguntes.

Tal com recordava el regidor d'ERC Josep Lluís Garcia, la sentència dictamina que va ser un accident laboral i que el camionet no tenia un correcte funcionament. Per això, "aquest grup municipal sol·licita i prega que l'Ajuntament acati la sentència i no recorri el Tribunal Suprem, i que convidi als seus socis de VicVerd a fer exactament el mateix". "ERC no vol ser còmplice de perpetuar el dolor que va generar la pèrdua. Aquest tema hauria d'acabar avui aquí i segurament ja no hauria d'haver arribat aquí", puntualitzava Garcia.

Per la seva banda, la regidora de Capgirem, Carla Dinarès, va comentar que "fa tres anys que la família està batallant aquest tema" i per això van demanar que "per la part que li toca a VicVerd" que no recorrin la sentència. Dinarès recordava que el fet que la sentència reconegui que ha estat un accident laboral obre la porta a què la família pugui cobrar indemnitzacions i tingui un "reconeixement emocional, moral i de cura".

El govern defuig el prec
El regidor de Manteniment i Serveis, Albert Castells, va defugir el prec dels principals partits de l'oposició. "Ens neguem a contribuir a un debat públic d'un tema tan delicat", deia el regidor, remarcant que seguiran els processos judicials i respondran a tots els jutjats que se'ls demani. El també president de VicVerd no va avançar la posició de l'empresa mixta, és a dir, si recorrerà o no.

"La nostra era una petició honesta i afectuosa cap a tots vostès i les víctimes d'aquest malaurat accident", va respondre-li Garcia, remarcant que "vostès no són culpables, però sí que tenen la responsabilitat de tirar endavant aquest procés cap al Suprem o deixar-ho aquí".

Dinarès va insistir que era un prec que s'havia de fer públic perquè era "important" i va tornar-li a demanar un "posicionament públic" i que l'Ajuntament no recorri.

Arxivat a