Folgueroles estrena un pavelló de primera categoria

El nou equipament, que té una superfície 3.000 m2, conviurà amb la pista

Carles Fiter
05 d'octubre del 2021
Fent patinatge al nou pavelló municipal de Folgueroles
Fent patinatge al nou pavelló municipal de Folgueroles | Josep M. Montaner
Folgueroles ha estrenat aquest setembre el pavelló Les Alzines. En declaracions a Osona.com, l'alcalde Xevi Roviró destaca que "és un pavelló de primera categoria", en què "l'esport en surt molt beneficiat", però també altres àmbits com el cultural i el social. "Per això l'hem fet més gran del compte, perquè hi càpiga més gent i perquè també sigui un bé cultural i social", afegeix.

El nou equipament esportiu, inaugurat per la festa major, té una superfície total de 3.000 m2 que integra una pista de 40x20 metres, una pista d'escalfament de 15x20 metres, grades per als espectadors amb una capacitat per a 200 persones, quatres vestuaris generals i dos per als àrbitres, una infermeria, tres magatzems de material i una sala polivalent de 20x10 metres.

Precisament, tal com destaca Albert Teixidó, regidor d'Esports, en aquesta sala polivalent annexa al pavelló s'hi porten a terme altres activitats físiques dirigides, com sessions de ioga, pilates o cardiotono, que fins ara es feien al Centre Cultural. I també servirà per acollir entitats del poble.

La convivència amb la pista
El nou pavelló ha d'acabar amb les deficiències que tenia la pista poliesportiva. Sobre la coexistència entre els dos equipaments, Roviró explica que funcionaran ambdós espais, sobretot per satisfer l'alta demanda de pràctica esportiva i així esponjar-ho.

En tot cas, sí que reconeix durant aquest mandat hi haurà activitat els dos llocs, "però en un futur potser no caldrà". Ho haurà de decidir el proper equip de govern.

Estrènyer-se el cinturó
Les obres d'aquest equipament es van iniciar el 2019 i es van allargar a causa de la pandèmia. Estava previst que tindrien un cost d'1,7 milions, però finalment, després de modificacions de tipus tècnic i polític, ha acabat superant els dos milions.

Roviró reconeix que amb aquest elevat import farà que durant aquest mandat no puguin "estirar més el braç que la màniga" i que s'hauran d'estrènyer el cinturó.