El Remei ja té consell de barri

Aquest òrgan ha de supervisar les actuacions previstes per l'Ajuntament de Vic en el nou pla estratègic

Primera sessió del consell de Barri del Remei.
Primera sessió del consell de Barri del Remei. | Aj. de Vic
Osona.com
03 d'octubre del 2021
Aquesta setmana ha quedat constituït el consell de barri del Remei de Vic. Aquest nou òrgan de participació permanent definit en el Pla estratègic del Remei és l'encarregat d'establir, prioritzar i supervisar les actuacions que preveu.

Tal com explica l'Ajuntament de Vic en una nota, aquest espai, que suposa la continuació del grup motor que ha estat treballant en el pla estratègic des del juliol del 2020, ha de permetre definir l'estratègia de futur del barri amb la implicació de més agents, veïns i seguir el desenvolupament de les quatre línies de treball que s'hi han establert com a prioritàries en el 2021-2023, dins l'actual legislatura.

L'òrgan compta amb la participació de diverses associacions i institucions del barri i de la ciutat. El regidor del barri del Remei, Josep-Ramon Soldevila, ocupa la presidència. Tal com apunta Soldevila, aquest consell suposa "un canal de participació ciutadana en el desenvolupament de polítiques públiques de proximitat i convivència per afavorir la cohesió social i la qualitat de vida del barri del Remei".

Ara, un cop engegat el consell de barri s'establiran mecanismes de difusió de les sessions per afavorir la participació en aquest òrgan de nova creació.

Les quatre línies de treball del pla

El pla estratègic del barri del Remei, que es va aprovar en el ple del setembre amb poc suport, treballa a partir de quatre línies de treball. Es tracta de programar activitats extraescolars adreçades a la infància, els joves i les famílies del barri per afavorir la cohesió social i la generació d'oportunitats; fer una cartografia de la situació de les comunitats de veïns, del parc d'habitatges, dels usos i la situació dels equipaments i espais públics del barri; fer una definició conjunta i posada en marxa de l'espai de referència per al barri amb dinàmiques comunitàries; i la millora, manteniment i dinamització dels espais públics del barri.

 

Arxivat a