Estudi per optimitzar l'ús de les antigues escoles de Gurb

La Diputació ha fet un document que dimensiona l'espai i fa quatre propostes

Les antigues escoles de Gurb
Les antigues escoles de Gurb | Diba
Osona.com
26 de setembre del 2021
L'edifici de les antigues escoles de Gurb acull actualment un espai de coworking, una sala de gimnàstica i ioga per adults, una sala de reunions i un parell d'aules de música que depenen de l'escola de música municipal, però una gran part del seu espai resta desaprofitat. Per això, la Diputació de Barcelona ha fet un estudi de programació per a la utilització d'aquest edifici protegit, construït el 1923 i que ha anat patint transformacions al llarg dels anys.

Tal com destaca la Diputació, el treball, que ha estat lliurat a l'Ajuntament, d'una banda dimensiona el programa funcional necessari per un equipament que doni cabuda a les entitats, les activitats municipals i l'espai de coworking, i de l'altra estudia les possibilitats de la seva implantació en el conjunt de l'edifici tenint en compte els requeriments normatius vigents.

L'estudi fa quatre propostes, totes amb l'objectiu principal de fer l'edifici accessible a persones amb mobilitat reduïda i que compleixin amb el programa funcional requerit, amb la diferència principal entre elles és la posició de l'ascensor. El cost total de les actuacions previstes en el treball varia entre els 1.144.442 euros i 1.261.356 en funció de la proposta que es realitzi.

Amb aquest treball l'Ajuntament de Gurb disposa d'una eina de suport per a la presa de decisions, prèvia a fer qualsevol actuació o inversió.