Un espai per a l'economia social i solidària al mercat de Manlleu

Areté i Maresmon ocupen l'espai de la xarxa alTERna't que serà rotatori

Durant la presentació de l’Espai alTERna’t al Mercat Municipal de Manlleu
Durant la presentació de l’Espai alTERna’t al Mercat Municipal de Manlleu | Xarxa Alterna't
Osona.com
24 de setembre del 2021
Aquesta setmana s'ha inaugurat un un espai dedicat a la promoció i venda de productes de l'economia social i solidària d'Osona al Mercat Municipal de Manlleu. L'Espai alTERna't ocupa una de les parades exteriors -que donen directament al carrer- del mercat municipal i està a disposició de les entitats de la xarxa alTERna't, que agrupa diverses entitats de l'economia social i solidària de la comarca.

Tal com recullen en una nota, Maresmon i Areté són les dues entitats de la xarxa que de moment ocuparan l'espai mostrant-hi i venent els seus productes. En concret, producte tèxtil i mobles restaurants fruit de l'activitat social d'ambdues entitats.

A la presentació Eudald Sellarès, regidor de Promoció Econòmica de l'Ajuntament de Manlleu, va mostrar-se satisfet pel dinamisme del mercat després de deu anys de la seva reforma i va destacar que la iniciativa beneficia a l'economia social i solidària, a través de la xarxa alTERna't, ja que permet "donar a conèixer el que fan, però també vendre el producte, i així tanquem el cercle".

Per la seva banda, Aurora Colom va posar de relleu el paper de les dones que treballen amb Maresmon, un projecte que també ja porta anys oferint oportunitats de formació "i especialment d'apoderament d'aquestes dones".

Mercè Generó, d'Areté, d'altra banda, va destacar el valor de "la cultura de la segona mà", en la línia de l'eix temàtic del Mes de l'Economia Social i Solidària d'aquest any. Va exposar un seguit de projectes amb els quals Areté està treballant amb l'Ajuntament de Manlleu, i altres que han de venir en el futur, com l'obertura d'una botiga de producte reutilitzat de la qual l'espai alTERna't només n'és l'embrió.

De moment, l'espai estarà obert els dimecres i divendres de 10 del matí a 2 del migdia. Més endavant, però, no es descarta ampliar l'horari, així com també obrir-ho a altres entitats de forma rotatòria.
Arxivat a